FIBA Izaicinājuma kausā pie ceturtā panākuma tikuši BK Ventspils basketbolisti, kuru uzvaru 79:78 Ungārijā pret Atomeromu nodrošināja Bojana Bakiča tālmetiens pēdējās sekundēs.

Lielāko daļu mača vadībā turējās mājinieki, tiesa tālāk par pieciem punktiem netiekot. Ventspilniekiem, kas spēlēja ne tikai bez Sema Vilarda, bet arī Džamara Janga, pamatīgi pietrūka stabilitātes un pacietības, tāpēc veiksmes periodi nebija pārāk ilgi. Pēc pirmā puslaika mūsējie bija zaudētājos 34:37, bet pirms pēdējās ceturtdaļas – 50:52.

Atomeromu sāka ar pieciem punktiem pēc kārtas, bet tieši tad pamodās kurzemnieku smagā artilērija – Stīvens Grejs, Bojans Bakičs un Artūrs Bērziņš trāpīja no tālās distances, turklāt tie nebija pēdējie trīnīši šajā mačā, un nedaudz mazāk par trim minūtēm līdz mača beigām viesi jau bija vadībā 72:66. Taču tas vēl nebija viss.. Uz mirkli veiksme atgriezās arī pie ungāriem, kas prata tikt viena punkta attālumā, bet 12 sekundes līdz finālsvilpei arī iegūt divu punktu pārsvaru...

Pēdējais vārds mačā tomēr piederēja Bakičam, kurš bija precīzs no tālās distances, panākot 79:78. Mājinieki atlikušajā laikā pat neuzmeta pa grozu, kas nozīmēja, ka BK Ventspils basketbolisti izcīnījuši uzvaru, kas komandai garantē vietu turnīra nākamajā kārtā. Bez Bakiča (14 punkti) ar produktīvu sniegumu izcēlās arī Grejs (26) un Bērziņš (21+8ab), kā arī Tods Abernetijs, kura rēķinā 8 punkti, 6 atlēkušās bumbas un 7 rezultatīvas piespēles.

Tajā pašā laikā Južnijā Khimik nespēja nosargāt pirmajā puslaikā iekrāto pārsvaru (49:38) un ar 78:87 piekāpās Nizhny Novgorod komandai. Līdz ar to arī Krievijas klubs iekļuvis nākamajā kārtā, bet pēc nedēļas kļūs zināms, kur komanda triumfēs D grupā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: