Otrdien 6. decembrī plkst. 18.00 teātra nama „Jūras vārti” kino lektoriju ciklā Kino vārti pirmizrāde Lailas Pakalniņas dokumentālajai filmai Sniegs.

Šajā seansā būs iespēja noskatīties vēl vienu šīs režisores filmu „33 zvēri Ziemassvētku vecītim.”, kura nule tika rādīta prestižā Starptautiskā Amsterdamas dokumentālo filmu festivāla (IDFA) konkursa skatē. Pēc filmas sarunas ar režisori Lailu Pakalniņu.

Vides filmu studijā tapusī dokumentālā komēdija „Sniegs” ir par latviešiem, kuri ir kaislīgi kalnu slēpotāji, lai gan augstu kalnu Latvijā vispār nav. Latvieši dzied: „Stāvēju, dziedāju augstajā kalnā”. Kaut gan saskaņā ar fiziskās ģeogrāfijas likumiem Latvijā kalnu nemaz nav. Bet kur tad īsti latvieši „stāv un dzied”? Nu jau var teikt – tieši turpat, kur slēpo. Un tā viņi rada kalnus... Sniegotus, protams.

„33 zvēri Ziemassvētku vecītim” ir labestību un cilvēka cēlsirdību apliecinošs kino par Līvijas kundzi un viņas tuvākajiem - suņiem, kaķiem, trušiem, šinšillu un citiem zvēriem. Līdzīgi kā iepriekš, veidojot filmu „Pa Rubika ceļu”, arī Līvijas kundzes stāstam izteiksmīgā filmā tapt L.Pakalniņai palīdzējis operators Uldis Jancis un skaņu režisors Anrijs Krenbergs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: