Šonedēļ pēdējos mačus BK Ventspils rindās aizvadīs saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, kurš pārcelsies uz Krievijas superlīgas klubu Spartak no Sanktpēterburgas.

Strēlnieks ventspilnieku rindās otrdiena aizvadīs FIBA Izaicinājuma kausa spēli ar ungāru Atomeromu un piektdien principiālo LBL čempionāta maču ar VEF, bet pēc tam pievienosies Spartak. Protams, saspēles vadītāja postenis brīvs nepaliks un ventspilnieku rindas papildinās cits spēlētājs, bet šajā gadījumā nāksies piemeklēt arī jaunu komandas kapteini.

Spartak komanda spēlē ne tikai Krievijas superlīgā (0-2), bet šonedēļ arī sāks cīņu ULEB Eiropas kausā, kurā varēs piedalīties arī Strēlnieks. Krievijas Ziemeļu galvaspilsētas klubā jau šobrīd ir raiba kompānija, kas nākamnedēļ kļūs vēl raibāka. Strēlniekam jaunākajam saspēles vadīšana būs jādala ar amerikāni Patriku Beverliju, bet bez viņa komandā ir vēl pieci leģionāri. Trīs pārstāv bijušo Dienvidslāvijas skolu, tāpat ir arī grieķis, kā arī viens no Izraēlas izlases līderiem Jotans Halperins.

Interesanti, ka Spartak galvenais treneris ir slovēnis Jure Zdvocs, kurš vadīja Ļubļanas Olimpija klubu, kad tas aktīvi interesējās par Strēlnieka iegādi. Toreiz darījums neizdevās, bet tagad vienošanos panākt izdevies.

22 gadus vecais Strēlnieks visu profesionālo karjeru līdz šim aizvadījis tieši Ventspils komandā, 2009. gadā kļūstot par Latvijas čempionu. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: