Ventspils petankistiem dalība Eiropas klubu kausa izcīņas kvalifikācijas kārtā un iespēja sacensties ar ļoti stipriem pretiniekiem bija lieliska skola un labs stimuls tālākai sportiskai izaugsmei.

30. un 31.jūlijā Piedzīvojumu parkā notika Eiropas klubu kausa izcīņas petankā 1. kvalifikācijas kārtas „C” apakšgrupas spēles, kurās par dalību nākošajā kausa izcīņas posmā cīnījās četras savu valstu labākās klubu komandas: Club Bouliste „Monesgasque” (Monako), Royal Patanque Club „Joli-Bois” (Beļģijas), „Maguarszék ŐSE” (Ungārija) un Ventspils kērlinga kluba petanka komanda (Latvija).

Sacensības notika piecās disciplīnās – jauktajiem trijniekiem (tripletiem, kurā obligāti bija jābūt abu dzimumu pārstāvjiem), trijniekiem, jauktajiem divniekiem un vēl diviem divniekiem (bez dzimuma pārstāvniecības ierobežojuma). Katrā no nosauktajiem sastāvu veidiem (disciplīnām) katras valsts komanda tikās ar pārējām apakšgrupas komandām.

Nenoliedzami, jau iepriekš bija zināms, ka „C” apakšgrupas favorīti būs Monako un Beļģijas klubi - Royal Patanque Club „Joli-Bois” komanda ir 2006.gada Eiropas klubu kausa ieguvēja, bet Monako pārstāvošais Club Bouliste „Monesgasque” ir petanka klubs ar vairāk kā 90 gadu ilgām darbības tradīcijām. Tāpat, ir zināms, ka arī Ungārijā petanka spēle ir ļoti populāra, un ka šajā valstī ir radīta nopietna materiālā bāze petanka sporta masveidīgai attīstībai. Turpretī, Latvijā petanku spēlē pavisam nesen, Ventspilī - nepilnas trīs sezonas.

Rezultātu prognozes apstiprinājās – par pirmo vietu apakšgrupā sīva savstarpēja cīņa izvērsās starp Monako un Beļģijas klubu komandām, kopvērtējumā abas komandas ieguva vienādu punktu skaitu – katrai pa 12 punktiem, taču savstarpējo cīņu rezultāts labāks bija Monako komandai (3:2), kas tās klubam - Club Bouliste „Monesgasque” deva 1. vietu „C” apakšgrupā, 2.vietā atstājot Beļģijas klubu. Savukārt, uzvarot Ventspils kērlinga kluba petanka komandu, 3.vietu apakšgrupā ar 6 kopvērtējuma punktiem izcīnīja Ungārijas komanda, iegūstot trešo ceļazīmi uz Euro Cup 2011 nākošo kārtu, kas paredzēta 8.- 9.oktobrī. Eiropas klubu kausa izcīņas 2011.gada fināls ir paredzēts 2.-4.decembrī Luksemburgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: