Motokrosistiem nav laika svinēt Jāņus, jo jau nedēļas nogalē jāstartē Battery Superkausa trešā posma sacensībās Dobelē.

Kā saka, otrā un ceturtā vieta ir tās sāpīgākās, tomēr šoreiz šim apgalvojumam varētu nepiekrist. Latvijas čempionāta piektā posma sacensībās Cēsīs komanda Rodeoizcīnīja otro vietu, tikai par vienu punktu piekāpjoties vienībai CAMK Latgale. Tomēr, skatoties no sezonas kopvērtējuma puses, šī otrā vieta bija lielāks ieguvums nekā zaudējums, jo ventspilnieku sīvākie konkurenti – komanda Motosports Racing Team – palika tikai trešie. Pirms piektā posma sacensībām komandas Rodeo (3423 punkti) un Motosports (3422) šķīra tikai viens punkts, bet tagad ventspilnieku pārsvars jau ir pieaudzis vairāk nekā par simts punktiem. Tagad otrajā vietā ir izvirzījušies vienības CAMK Latgale sportisti, kas no mūsējiem atpaliek par 65 punktiem.

Abās sacensību dienās kopā Cēsu Ezerkalnu trasē Latvijas atklātajā čempionātā 24 klasēs piedalījās 244 sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Somijas. Izcilas sacensības aizvadīja Edgars Meņģelis, kas palika nepārspēts gan Kvadri Open, gan Kvadri Iesācēju klasē. Turklāt mūsu sportists uzvarēja arī visos četros braucienos. Septītais Kvadri Open klasē palika Sumatas MXbraucējs Ralfs Reinfelds. H30 klasē līdz goda pjedestālam tikai nedaudz pietrūka Gvido Judeikam, kam bija vienāds punktu skaits ar trešās vietas ieguvēju lietuvieti Osvaldu Zalepugu, kas ieguva bronzu, pateicoties labāk veiktajam otrajam braucienam.

Arī Iesācēju klasē uzreiz aiz medaļu ieguvējiem palika Eduards Rozenbergs (Sumata MX). Kvadri 100 klasē nepārspēts palika Emīls Sigājevs, bet Kvadri 200 ceturtais bija Endijs Bernics (abi Rodeo). Prestižākajā MX1 klasē sīvā cīņā otro vietu ieguva Vitauts Bučs (Rodeo), kas pirmajā braucienā bija pirmais, bet otrajā – otrais. Tikai pateicoties otrajā braucienā izcīnītajai uzvarai, kopvērtējumā zeltu ieguva Dāvis Ivanovs. Sacensībās startēja arī viens no Rodeo līderiem – Toms Macuks, kas pēc trīs veiktajiem apļiem izstājās, jo pēc gūtās rokas traumas vēl īsti nebija gatavs sacīkstēm. Senioru klasē piekto un septīto vietu attiecīgi ieguva Arvis Sanders un Ainārs Soks. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: