Eiropas čempionātā triālā, kas notika Bjorkvikā (Zviedrija), Latvijas izlase sasniegusi visu laiku labāko rezultātu tās vēsturē – ceturtā vieta 11 komandu konkurencē. Individuāli labāko rezultātu uzrādījaKartera braucējs Arvis Dermaks, kas izcīnīja sudraba godalgu.

Par Eiropas čempioni kļuva Čehijas izlase, kas tradicionāli ir viena no spēcīgākajām šīs pasaules daļas komandām. Protams, Latvijas izlases un Kartera braucēju sasniegums – ceturtā vieta – ir lielisks panākums, kas ieies Latvijas triāla vēsturē.

Lieliski startēja arī Arvis Dermaks, kam izdevās izcīnīt Eiropas vicečempiona titulu Minime klasē. Turklāt Arvis (4 soda punkti) no pirmās vietas ieguvēja, mājinieka Tobiasa Hulta (3 p.), atpalika tikai par vienu punktu. Bronzas medaļu šajā klasē ieguva vēl viens Kartera braucējs – kuldīdznieks Valters Smiltāns (5 p.), kas no Dermaka arī atpalika par vienu punktu. Pavisam šajā klasē startēja 18 braucēji. Jāpiebilst, ka Smiltāns jau pirmajā sekcijā (kopā desmit) ieguva visus piecus soda punktus, kas arī liedza cīnīties par čempiona titulu.

Debiju spēcīgākajā (Elites) klasē piedzīvoja Ansis Dermaks, kurš tajā ieguva astoto vietu. Neviens Latvijas braucējs šajā klasē nebija piedalījies kopš 2003. gada. Ansis uzsvēra, ka viņa sniegumu sacensībās daudz ietekmējis uztraukums.

Senioru klasē septītais palika vēl viens mūsu braucējs – Kristaps Skudra –, bet desmito vietu ieguva Ēriks Karlsons. Ugālnieks Ralfs Blūmfelds Benjamin klasē izcīnīja sesto vietu. Latvijas sportisti Rihards Grantiņš Junioru klasē palika devītais, bet Bruno Krampe Pousin klasē – uzreiz aiz goda pjedestāla, ceturtais.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: