Pašvaldības SIA Ūdeka vadība piedalīsies starptautiskā seminārā No plānošanas līdz konkrētai darbībai – rīcības plāns Jūrmalā. 

Nevienam nav noslēpums, ka Baltijas jūra ir viena no visvairāk piesārņotajām ūdens tilpnēm pasaulē un tās nopietnākais ekoloģiskais drauds ir eitrofikācija. Tās rezultātā, pieaugot slāpekli, fosforu un silīciju saturošiem savienojumiem, Baltijas jūrā ievērojami palielinās bioloģisko procesu intensitāte, kas novērojama kā aļģu attīstība un organisko vielu uzkrāšanās. Tādējādi tiek izraisīta ievērojama ūdens kvalitātes pasliktināšanās.

 

Lielā mērā Baltijas jūras ūdens kvalitāti ietekmē piekrastes pilsētu saimnieciskā darbība – ūdenssaimniecības pakalpojumu organizēšana, atkritumu apsaimniekošana un tamlīdzīgi. Tādēļ, lai uzsvērtu pašvaldību nozīmi ūdens aizsardzībā un lai uzlabotu piekrastes ūdeņu stāvokli, projekta Cities for a Healthier Sea   (www.citiesforahealthiersea.net) ietvaros 7. un 8. jūnijā Jūrmalā norisināsies seminārs No plānošanas līdz konkrētai darbībai – rīcības plāns. Seminārā piedalīsies arī pašvaldības SIA Ūdeka valdes priekšsēdētājs, lai prezentētu Ventspils speciālistu izstrādāto rīcības plānu un veiktos darbus Baltijas jūras aizsardzībai.

 

Jāpiezīmē, ka projekts Cities for a Healthier Sea tika uzsākts 2010. gada maijā un tā aktivitātes ir cieši saistītas ar Baltijas jūras izaicinājuma kampaņu, kas aizsākta 2007. gadā Somijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: