Arvien vairāk cilvēku pievēršas veselīgam dzīvesveidam, kas nav iedomājams bez sportiskām aktivitātēm. Daļai no viņiem ir mērķis piedalīties arī sacensībās – pusmaratonā, nūjošanas ātrumpārgājienos u.c. Tomēr maija beigās notikušā šāgada Nordea Rīgas maratona pieredze liecina, ka viss nav tik vienkārši.

Rīgā uz starta līnijas 4 dažādās distancēs izgāja 16 358 dalībnieki no 45 valstīm, bet šajā maratonā finišēja 14 190 dalībnieku, kas ir par 42% vairāk nekā pērn. Diemžēl šim pasākumam ir arī melnā statistika – 15 dalībnieki nogādāti slimnīcā, daži ļoti smagā stāvoklī. Nupat viens no tiem miris... Garā distance ir nopietns pārbaudījums gan cilvēka garam, gan fiziskajam ķermenim. Lai to izturētu godam, nepieciešams apzināties sava spēka un izturības robežu, kā arī ievērot dažas šķietami vienkāršas, bet ļoti svarīgas patiesības.

Šodienas laikraksta “Ventas Balss” tematiskajā lapā “Veselība” lasi speciālistu ieteikumus, kā arī uzzini par Ziemeļkurzemes slimnīcas galvenā ārsta vietnieka Olafa Ķeņģa dalību Nordea Rīgas maratonā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: