Ventspilī aizvadīts Eiropas Jaunatnes basketbola līgas finālturnīrs U20 vecumā grupā, kurā trešo vietu izcīnīja BK Ventspils tuvākās rezerves.

Laukuma saimnieku komandā pārsvarā spēlēja basketbolisti, kas meistarību un pieredzi šajā sezonā krāja LBL2 turnīrā Ventspils Augstskolas rindās, bet komandu pastiprināja arī liepājniekiem izīrētie Mārtiņš Meiers un Dāvis Lejasmeiers. Pusfinālā ventspilniekiem pretī nāca lietuviešu komanda no Viļņas – viesi labāk sāka, ātri pārvarēja vājuma brīžus un galu galā svinēja uzvaru 79:72, nosūtot laukuma saimniekus uz finālu par bronzas godalgām.

Otrajā pusfināla mačā Minskas jaunie spēlētāji pārliecinoši tika galā ar Sanktpēterburgas Spartak – 96:65. Tas nozīmēja, ka finālā par trešo vietu mūsu jauniešiem pretī stāsies Krievijas basketbolisti. Mačā par Eiropas bronzu ventspilnieki sāncenšiem uz kaut ko cerēt ļāva vien minūtes desmit (pirmajā ceturtdaļā 30:20). Puslaiku mūsējie uzvarēja 67:33, pie 100 punktiem tika jau ceturtās ceturtdaļas sākumā, bet visā mačā svinēja uzvaru 119:61. 35 punkti un 11 atlēkušās bumbas šajā mačā Meieram (attēlā), pa 18 punktiem Ervīnam Jonātam un Andrejam Gražulim, bet Lejasmeiers atzīmējās ar 12 rezultatīvām piespēlēm.

Finālā lietuvieši sākumā nonāca zaudētājos ar 15 punktu deficītu, tomēr puslaiku spēja noslēgt savā labā 48:43. Otrajā puslaikā Viļņas basketbolisti vēl vairāk attālinājās, tomēr baltkrievi spēja parūpēties par intrigu šajā mačā. Izšķirošajos mirkļos precīzāk gan nospēlēja Lietuvas klubs, svinot uzvaru 85:79.

Apskati foto no bronzas mača!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: