Politiskajās, žurnālistu un citās labi informētās aprindās klejo baumas, ka Juta Strīķe, kura Normunda Vilnīša atvaļinājuma laikā pilda Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu, gatavo kāda politikas smagsvara aizturēšanu, ziņo nra.lv.

Visbiežāk tiek minēts, ka šoreiz par upuri varētu krist Ventspils mērs Aivars Lembergs vai LPP/LC līderis Ainārs Šlesers. Retāk tiekot saukti arī citu politiķu vārdi.

Kā operācijas galvenais mērķis tiekot minēts tas, ka J. Strīķei pašlaik ļoti nepieciešams sevi atkal parādīt kā aktīvu korupcijas apkarotāju.

Tāpat gana svarīgi esot arī citi mērķi – izsitot no spēles kādu politikas smagsvaru Valsts prezidenta vēlēšanu priekšvakarā, varētu mēģināt ietekmēt to rezultātus.

Ventspils mērs A. Lembergs uz jautājumu, vai ir ko dzirdējis šo runu sakarā, atbildējis, ka viņš nemaz nebrīnītos par šādu KNAB operāciju. «Pirms četriem gadiem mani varēja apcietināt uz melīgu liecību pamata – tās sniedza cilvēks, kurš vienlaicīgi ar mani apmeloja arī Drošības policijas apakšpulkvedi. Kā zināms, apakšpulkvedis jau sen pilnībā ir attaisnots visās tiesu instancēs, bet melīgo liecību sniedzējam nekāda atbildība nav iestājusies. Šādos apstākļos atrast jaunu apmelotāju droši vien nebūs grūti. Vēsturē jau pieredzēts – būtu tik cilvēks, pantu piemeklēsim.» Ventspils mērs arī norādīja, ka šādām provokācijām ir ļoti piemērots laiks, ņemot vērā notikumus KNAB un valsts politiskajā dzīvē.

Papildināts:

Ventspils mēra Aivara Lemberga īpašumā pašlaik notiek KNAB sankcionēta kratīšana, bet pēcpusdienā tā tiks veikta arī pilsētas domē. Šobrīd nav skaidrs, vai mērs ir arestēts, vai tikai ir pieaicināts piedalīties šai procedūrā. Lemberga darba kabineta durvis ir aizzīmogotas, tās apsargā kāds vīrietis.

Lembergs telefonu neceļ. Mēra dienas kārtībā šodien bija paredzēta tikšanās ar ārlietu ministru Ģirtu Valdi Kristovski, taču viņš neieradās. Savukārt KNAB par savām darbībām nekādu informāciju nesniedz. Plašāku informāciju par tiesībsargātāju aktivitātēm nevar atklāt arī vicemērs Jānis Vītoliņš un domes izpilddirektors Aldis Ābele – viņi no rīta parakstījušies par informācijas neizpaušanu.

Papildināts:

Šorīt agri no rīta KNAB darbinieki sākuši kratīšanas un citas procesuālās darbības Rīgas tirdzniecības ostā, SIA UVK, Ventspils domē, SIA airBaltic un citur - nra.lv apstiprināja vairāki avoti.

Tas nozīmē, ka Neatkarīgās prognoze ir piepildījusies - Juta Strīķe tiešām nolēmusi pilnībā izmantot pēdējās dienas KNAB priekšnieka pienākumu izpildītājas amatā.

Lēmumā par kratīšanām esot minēti Ventspils mērs Aivars Lembergs, Saeimas deputāti Ainārs Šlesers un Andris Šķēle. Kratīšanā tiekot meklēti ļoti plaša satura dokumenti - tādi, kas apstiprinātu kukuļdošanu, kukuļņemšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un citus noziegumus.

KNAB pasākums noritot pilnā slepenībā - no uzņēmumu un iestāžu darbiniekiem tiekot pieprasīti paraksti par informācijas neizpaušanu.

KNAB preses sekretāre Ieva Karlsberga, vaicāta par izvērstajām kratīšanām valstī, atbildēja, ka tās ir baumas, un piemetināja, ka parasti KNAB ziņas par procesuālajām darbībām nesniedz.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: