Pagājušajā naktī vairākās Kuldīgas novada zemnieku saimniecībās no knišļu kodumiem gājušas bojā kopumā 15 govis, speciālisti aicina zemniekus būt uzmanīgiem arī citviet.

Par to biznesa portālu Nozare.lv informēja liellopu audzētāju kooperatīva "ABC projekts" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Vāgners.

"Situācija Kuldīgas novadā ir ļoti sarežģīta - patlaban sākas intensīva ganību sezona, un vairākus mūsu kooperatīva biedrus piemeklējusi nelaime - vienas nakts laikā gājušas bojā 15 govis. Tās burtiski dzīvas noēduši milzīgie knišļu bari, kas savairojušies applūdušajās ganībās vēlā pavasara un siltā laika iespaidā. Veterinārārstu šorīt izsaucām nekavējoties, tomēr lopi vairs nebija glābjami. Pērn tādu knišļu uzlidojumu nepieredzējām, bet līdzīga nelaime ar daudzām bojā gājušām govīm notika pirms diviem gadiem Latgales pusē," sacīja Vāgners.

Viņaprāt, lopkopjiem radītie zaudējumi par bojā gājušajiem lopiem var tikt mērāmi vairākos tūkstošos latu. "Zaudējumi ir gan finansiāli, gan, protams, morāli. Varu ieteikt zemniekiem patlaban uzmanīgi vērot situāciju un atkarībā no tās vai nu dzīt lopus no ganībām mājās, vai lietot pretknišļu līdzekļus," sacīja kooperatīva vadītājs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: