4. un 5.jūnijā paredzētajās grūtās kāpšanas sacensībās "Ventspils Open 2011" ieradīsies arī viena no spēcīgākajām Ukrainas kāpējām Oļena Ostapenko.

"Oļena ir viena no spēcīgākajām Ukrainas kāpējām grūtās kāpšanas disciplīnā un labākā klinšu kāpēja uz dabīgajām klintīm. Latvijā viņa būs pirmo reizi, un tā būs jauna pieredze gan viņai, gan arī lieliska iespēja Latvijas pārstāvjiem kāpt kopā ar šāda līmeņa sportisti," izteicās Ostapenko treneris un Ukrainas kāpšanas sporta izlases menedžeris Jevgēņijs Sadovskis.

Ostapenko ir Pasaules kausu fināliste un "X-Games" sacensību laureāte. Arī pats Sadovskis ieradīsies Latvijā kā Starptautiskās Kāpšanas sporta federācijas (ISFC) Eiropas padomes loceklis. Sadovskis gatavos pārskatu par šī sporta veida attīstību Latvijā, izvērtējot iespējas turpmāk veicināt starptautisko sadarbību un rīkot kopīgas sacensības ar citu valstu pārstāvjiem.

Dalību sacensībās "Ventspils Open 2011" apstiprinājuši arī sportisti no Lietuvas un Baltkrievijas. Organizatori, tuvojoties pasākumam, sagaida arī lielāku aktivitāti no vietējo kāpēju puses.

LETA

Foto: Jekaterina Karpova

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: