Nākamajā nedēļā paredzētas kārtējās Nāc un sporto! sacensības skriešanā un orientēšanās sportā.

Orientēšanās sporta cienītāji uz starta tiek gaidīti ceturtdien, 26. maijā Jaunupē. Starta vieta – Ventspils - Kolkas šosejas 17. kilometrā (aptuveni 700 m pirms pagrieziena uz Jaunupi). Starts atvērts no plkst. 15. līdz 18 (šajā laika intervālā dalībnieks pats var izvēlēties cikos startēt). Orientēšanās sacensībās tiek piedāvātas ikvienam vecumam un meistarībai atbilstošas distances, arī iesācējiem, kuras veikšanai nav nepieciešamas priekšzināšanas orientēšanās sportā. Iesācējiem tiek nodrošināta apmācība un kompass. Dalībniekam nepieciešams skriešanai pa mežu piemērots apģērbs un apavi.

Šajā pašā dienā plkst. 18 Reņķa dārzā tiks aizvadīts jau trešais šī gada posms vidējo distanču skriešanā un nūjošanā. Dalībnieki aicināti reģistrēties no plkst. 17.30. Katrs skrējiena dalībnieks varēs izvēlēties distances garumu atbilstoši savām spējām un fiziskajai sagatavotībai - no viena līdz pieciem kilometriem. Atgādinām, ka šogad plānots aizvadīt sešus posmus, bet sezonas noslēgumā dalībnieki, kuri būs piedalījušies visvairāk posmos un veikuši visvairāk kilometru, gaida pārsteigumu balvas no skrējienu organizatoriem.

Sestdien, 28.maijā plkst. 12 Staldzenē tiks dots starts tradicionālajam skrējienam apkārt Būšnieku ezeram. Reģistrācija no plkst. 11. Trases distance būs viens aplis apkārt ezeram, kas ir līdzvērtīgi 7,5 km. Uz starta vietu būs norādes no 8. autobusa gala pieturas

Skrējienā apkārt Būšnieku ezeram ik gadus piedalās vairāk ne kā 50 dalībnieku, kuru vidū ir ne tikai ventspilnieki, bet arī dalībnieki no Liepājas, Jūrmalas, Grobiņas, Rīgas u.c. Latvijas pilsētām un novadiem. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: