Šodien apmēram pusdivpadsmitos Sofijas ielas 2 pagalmā esošajos malkas šķūnīšos izcēlās ugunsgrēks.

Fotogrāfijas no notikuma vietas.

Video no notikuma vietas (krievu. val.)

Pirmie ugunsgrēku pamanījuši gan tuvējo māju iedzīvotāji, gan līdzās esošās kafejnīcas „Mūsmājas” saimniece Velta Vočtava. Vairāki zvanījuši ugunsdzēsējiem.

Tā kā ugunsgrēks bija izcēlies pilsētas centrā, to pasaistīja arī daudzu garāmgājēju interesi. Dūmi un sprakstēšana esot bijusi dzirdama arī Tirgus laukumā, un cilvēki arī no turienes nākuši apskatīties, kas te notiek.

Dūmus un uguni pamanīja arī pašvaldības policijas darbinieki, kuri uzmanīja situāciju līdz ieradās ugunsdzēsēji.

Jāpiebilst, ka ugunsdzēsējus nācās kādu brīdi pagaidīt, jo vispirms tie bija devušies uz Stacijas ielu Pārventā. VUGD Ventspils brigādes komandieris Andrejs Šulcs skaidro, ka pie vainas esot „klusais telefons”, izsaukumam bija jābūt uz Sofijas ielu, bet sadzirdēts Stacijas iela.

Tomēr neskatoties uz kavēšanos, ugunsdzēsējiem samērā ātri izdevās nodzēst liesmas. Šķūnīši deguši aptuveni 40 kvadrātmetru platībā.

Šie malkas šķūnīši degot jau trešo reizi. Sofijas ielas 2 iedzīvotājs Arnis Jankovskis pastāstīja, ka glabāt malku šķūnīšos vairs neesot nepieciešams. Lielākajai daļai iedzīvotāju tur stāvot mazvērtīgi krāmi, tāpēc viņš nedomā, ka kādam varētu būt interese ļaunprātīgi aizdedzināt šķūnīšus. Pagalmā gan šad un tad uzturoties pīpmaņi, tai skaitā puikas skolas vecumā, apliecināja vairāki mājas iedzīvotāji.

Savukārt VUGD Ventspils brigādes komandieris Šulcs atceras, ka šajos šķūnīšos agrāk apmetušies bezpajumtnieki. Iepriekšējā reizē, kad dedzis, kāds no viņiem labprātīgi aizgājis uz policiju un pat izstāstījis, ka pats bijis vainīgs ugunsgrēka izraisīšanā, jo pīpējis.

Jāpiebilst, ka februārī pavisam netālu – Kuldīgas ielā 13 – arī dega malkas šķūnīši.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: