Vasara ir karstākais sporta treniņnometņu laiks, kad notiek intensīva gatavošanās gaidāmajai sezonai. Tieši Olimpiskā centra Ventspils sporta bāzes ir vienas no pieprasītākajām visā Latvijā.

Tas, ka Ventspils ir bagāta ar labām sporta bāzēm, kuras atzinīgi novērtējuši ne tikai pašmāju, bet arī ārzemju sportisti, nav noslēpums. Šogad mūsu sporta bāzes izmantojušas jau septiņas komandas (Norvēģijas svarcelšana izlase to vēl turpinās darīt līdz 28. maijam). Pie mums U18 pasaules čempionātam hokejā gatavojās gan Baltkrievijas, gan Kazahstānas izlases. Kazahi pat aizvadīja pārbaudes spēli ar šī gada Ventspils čempioniem Tornado hokejistiem, kurus pieveica sīvā cīņā ar 2:1.

Vēl pie mums viesojās Rīgas Arkādijas vieglatlēti, Latvijas ratiņbasketbola izlases kandidāti un Igaunijas svarcēlāji. 2010. gadā Olimpiskā centra Ventspils sporta bāzēs trenējās vairāk nekā 800 sportistu (28 komandas).

Olimpiskā centra ledus un basketbola halles pārvaldnieks Ainars Zablovskis atklāja, ka mūsu sporta bāzes vasaras laikā īpaši esot iecienījuši sportisti un komandas no Krievijas: «Jau ceturto gadu pie mums trenēties brauks KHL komanda Novisibirskas Sibirj, tāpat trešo gadu ieradīsies Almetjevskas Ņeftjaņik. Krievu hokejisti ir ļoti apmierināti ar treniņu apstākļiem un dzīvošanu šeit, tāpēc ar lielāko prieku katru gadu brauc pie mums. Ventspils sporta bāzes īpaši iecienījuši arī krievu daiļslidotāji, kuriem ir izstrādāts speciāls četru gadu gatavošanās cikls Soču olimpiskajām spēlēm. Pagājušogad viņiem ļoti iepatikās mūsu sporta un sadzīves apstākļi, tāpēc viņi izteica piedāvājumu sadarboties arī turpmāk. Sanktpēterburgas daiļslidotāji šovasar ieradīsies jau sesto reizi. Krievijas delegācija būs īpaši liela, jo ieradīsies vecāki ar bērniem. Kamēr bērni apgūs daiļslidošanas gudrības, vecāki baudīs Ventspils atpūtas iespējas. Liels prieks, ka Ventspils sporta bāzes izvēlas vairākas profesionālas komandas. Tas liecina par to, ka mums viss ir kārtībā un strādājam pareizajā virzienā. Šogad ledus halle vasarā būs gandrīz pilnībā noslogota, tāds noslogojums mums vēl nebūs bijis.»

Plānoto treniņnometņu grafiks
Jūnijs: Krievijas daiļslidošanas izlase

Latvijas U20 izlase basketbolā

daiļslidotāji no Sanktpēterburgas

Jūlijs: starptautiska daiļslidošanas nometne

Rīgas Dinamo bērnu hokeja komanda

Novosibiskas Sibirj hokeja komanda

daiļslidotāji no Maskavas

Augusts: vingrotāji no Norvēģijas

Almetjevskas Ņeftjaņik hokeja komanda

Starptautiska šorttreka nometne

Rīgas Dinamo bērnu hokeja komanda

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: