Krāšņi sapucēti, neredzamo tiltiņu no bērnības uz skolas gadiem pārkāpuši bērnudārza Bitīte pirmie absolventi.

Pirmsskolas izglītības iestāde Bitīte savu darbību uzsāka pērn augustā. Nu deviņi no audzēkņiem – Adriana, Agate, Aleks, Armands, Artūrs, Dāvis, Lelde, Māris un Romalda – vakar nosvinējuši savu pirmo izlaidumu, ar dziesmām, dejām, dzejoļiem, rotaļām, meiteņu greznām kleitām, puišu baltiem krekliem, ziediem un mīļiem vārdiem. Pēc svinīgās daļas bērni, vecāki un skolotāji cienājās ar audzēkņa mammas ceptu kūku Saulespuķes formā un pēc tam devās izpriecāties uz Usmas Desuciemu pie zvēriņiem.

Grupiņā Saulespuķe kopā mācījās piecus un sešus gadus veci bērni, 11 no viņiem tupinās bērndārznieka gaitas arī nākamgad, bet deviņi dosies mācīties uz Ventspils 4. vidusskolu, 1. un 2. pamatskolu, varbūt arī Zūru pamatskolu. Aizvadītais gads nav bijis viegls ne bērniem, ne audzinātājām, jo mazās bitītes salidojušas no dažādiem pilsētas bērnudārziem. Viņiem bija vajadzīgs ilgs laiks, lai adaptētos jaunajos apstākļos. Audzinātājai Ilzei šie bērni bijuši viņas pirmie audzēkņi, un uzreiz sešgadnieki, kam dūšīgi bija jādarbojas burtu un ciparu pasaulē. Sākumā Ilze daudz balstījusies uz savu kolēģi Elīnu, taču pēc tam palikusi viena, jo kolēģīte ir bērniņa gaidībās. Vēlāk grupiņas audzināšanā iesaistījusies skolotāja Madara. Grupas bērni bijuši ļoti skaļi, atsaucīgi un aktīvi. Ikdienas darbā ļoti palīdzējušas mājīgās un siltās telpas. Tās novērtē arī audzēkņu vecāki.

«Žēl, ka Bitītē sanāca pabūt tikai vienu gadu,» ar vieglām skumjām atzīst Artūra mamma Eva. Pirms tam viņas puisēns apmeklējis bērnudārzu Pasaka, un tur pieeja bērnu sagatavošanā skolai bijusi nopietnāka, savukārt Bitītē priecējusi atmosfēra. Bitītes beidzēju vidū ir arī dvīņubrāļi Armands un Māris. Viņu māmiņa Krista velta mīļus vārdus bērnu audzinātājām un novēl bērnudārza kolektīvam kļūt saliedētākam un lielāku uzmanību veltīt bērnu sagatavošanai skolas gaitām.

Foto: Mirklis pirms svinīgā brīža. Māmiņa Eva Daigina sapoš savu sešgadnieku Artūru, bet trīsgadniece Elīza, kura arī ir Bitītes audzēkne, priecājas par lielo brāli.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: