Šodien plkst.13.00, Puzes pagasta bibliotēkā ar apmeklētājiem tiekas rakstniece, ārste ķirurģe Liāna Miķelsone.

Ar šo tikšanos turpinās Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētā Ventspils bibliotēkas projekta „Tuvais tālums” realizācija. Projekta mērķis ir iepazīstināt novada iedzīvotājus ar tuvu un tālu tautu kultūru, tradīcijām un paradumiem.

Savu pirmo grāmatu "Pasaki Lukrēcijam… " (2003) Liāna Miķelsone, pieredzējusi ķirurģe, kas šim darbam atdevusi vairāk kā 25 gadus, uzrakstīja tikai 50 gadu vecumā. Pēc atgriešanās no Itālijas radās vārdos neizstāstāma iekšēja nepieciešamība rakstīt. Tā tapa grāmata par Pompeju, ko izdeva apgāds „Nordik”. Vienlaikus tā bija arī spoža debija rakstniecībā, jo oriģinālliteratūras nominācijā ieguva balvu „Gada skaistākā grāmata 2003”. Par otro grāmatu Auni un ārsti (2005) pati autore saka, ka tā „…ir gabaliņš no manas biogrāfijas. Strādājot pie grāmatas, jutos kā maza dieviete, kas veido savu pasauli, izdomājot notikumus, tēlus, jaucot faktus, no viena personāža veidojot divus. Tā ir burvīga laboratorija.”

Pašreiz top trešā grāmata, saistīta ar Izraēlu, kurā Liāna Miķelsone pabijusi vairākkārt. Iedziļinoties senebreju reliģijā, kas satur lielas dzīves gudrības, autore raksta savam priekam, pēc izjūtām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: