Lai gan LBL Tehniskā komisijā lēma, ka finālsērijas otrā spēlē starp VEF un Ventspils nebūtu jāpārspēlē, rīdzinieki iesnieguši apelāciju.

LBL galvenais tiesnesis Agnis Pērkons savā ziņojumā atzina, ka spēles iznākumu, iespējams, ietekmēja rupja galdiņa tiesnešu kļūda, kuras dēļ pēc strīdus bumbas 11,6 sekundes pirms spēles beigām pie rezultāta 72:74 bumba tika atdota BK Ventspils, nevis VEF Rīga rīcībā. Vienlaikus tika uzsvērts, ka laukuma tiesnešus vainot nevar, jo viņu pienākumos neietilpst alternatīvā iemetiena norādes kontrolēšana.

Spēles komisārs Viesturs Ozols pagaidām diskvalificēts līdz sezonas beigām, par citām sankcijām tiks lemts. LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps norādīja, ka gan šis konkrētais gadījums, gan citas sezonas laikā sakrātās pretenzijas pret tiesnešiem jāizrunā tiesnešu komisijas un klubu pārstāvju kopīgā sēdē.

Pamatojot protestu VEF Rīga pārstāvji Laila Spaliņa un Emīls Toms minēja gadījumus, kad sekretariāta kļūdu dēļ rīkotas pārspēles un uzsvēra, ka kļūdainais lēmums kardināli mainījis spēles ritējumu izšķirošajā galotnē. Savukārt BK Ventspils pārstāvis Mārtiņš Rībens norādīja, ka nebūtu taisnīgi, ja ventspilnieki ciestu svešas kļūdas dēļ.

Debatēs izskanēja priekšlikums meklēt iespēju pārspēlēt pēdējās 11,6 sekundes, vadoties no NBA pieredzes. Taču ideja neguva atsaucību pēc LBL direktora Ralfa Pleinica skaidrojuma, ka FIBA vēsturē šādu precedentu nav bijis.

Aizklātā balsošanā četri Tehniskās komisijas dalībnieki balsoja pret pārspēli, trīs – par, divi – atturējās.

VEF Rīga pārstāvji nekavējoties pieteica apelācijas iesniegšanu un to izdarīja noteikumos atvēlētajā laikā. Apelācijas iesniegumā lūgts izskatīt kluba iesniegto protestu un piešķirt pārspēli.

LBS apelācijas komisijā darbojas trīs juristi, to vada Edgars Dupats.

LBS prezidents Valdis Voins: „Abiem klubiem ir savi loģiski argumenti, abi nonākuši „bez vainas vainīgo lomā” un abiem vienlīdz izdevīgu lēmumu pieņemt nav iespējams. Vēlreiz izvērtējot situāciju un vadoties pēc samērīguma principa secināju, ka pārspēles gadījumā BK Ventspilszaudējumi būtu daudz lielāki, nekā VEF Rīga zaudējumi, ja prasība pēc pārspēles tiek noraidīta. Tāpēc atbalstu tehniskās komisijas lēmumu atstāt spēkā trešdien notikušās spēles rezultātu. Abām komandām novēlu veiksmi finālsērijas turpinājumā. Savukārt LBS darbiniekiem jāizdara viss iespējamais, lai šādas kļūdas neatkārtotos un neaptumšotu basketbola svētku norisi.”

basket.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: