Lauku atbalsta dienests (LAD) atgādina, ka 16.maijs ir gala termiņš platību maksājumu iesniegumu iesniegšanai LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs (RLP).

Pretendējot uz platību maksājumiem 2011.gadam, lauksaimniekiem LAD RLP jāiesniedz aizpildīts iesniegums „Platību maksājumu iesniegums 2011.gadam”. Ja lauksaimnieks piesakās Agrovides pasākumiem, papildus platību maksājumu iesniegumam jāiesniedz pielikums „Atbalsta iesniegums Agrovides apakšpasākumiem”, kā arī aizpildīta lauku bloka karte.

Gadījumā, ja lauksaimnieks nepagūs iesniegumu iesniegt līdz 16.maijam, to vēl varēs izdarīt līdz 10.jūnijam, piemērojot 1% atbalsta apjoma samazinājumu par katru nokavēto darba dienu.

Tiem lauksaimniekiem, kuri vēlas pieteikties platību maksājumu saņemšanai, bet vēl nav kļuvuši par LAD klientiem, ir jāreģistrējas tajā RLP, kuras teritorijā atrodas lielākā apsaimniekojamā lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība.

LAD aicina izmantot elektroniskās pieteikšanās sistēmu (EPS), kura sniedz vairākas priekšrocības. Lauksaimnieks var pieteikties platību maksājumiem, jebkurā viņam pieņemamā laikā. Ir arī iespēja sekot līdzi iesnieguma izvērtēšanas procesam un izmaiņām iesnieguma datos. Bez tam, aizpildot iesniegumu, EPS brīdina par pieļautajām kļūdām, tādējādi tās var savlaicīgi un ātri novērst.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: