«Negribēju palikt otrais, tāpēc divus apļus pirms finiša veicu izšķirošo izrāvienu. Tas ir tikai sezonas sākums, tāpēc mani labākie starti ir vēl tikai priekšā.» Savos 23 gados Arnis Rumbenieks ticis jau pie astoņiem Latvijas zeltiem, bet tagad ir pienācis laiks sevi apliecināt Pasaules līmenī.

Latvijas 90. atklātais čempionāts soļošanā notika Murjāņu Sporta ģimnāzijas stadionā, kurā vīrieši sacentās 20 000, bet sievietes – 10 000 metru distancēs. Tāpat dažādās distancēs notika tradicionālās jauniešu sacensības Aprill-Aprill. Vīriešu sacensībās notika sīva cīņa starp mūsu Rumbenieku (divkārtējs Latvijas čempions šajā distancē) un olimpisko spēļu dalībnieku Igoru Kazakeviču, kurš pirms nepilna mēneša sacensībās Dudincē izpildīja gan šī gada pasaules čempionāta, gan nākošā gada Londonas olimpisko spēļu normatīvu 50 km soļojumā.

Šoreiz ātrāks izrādījās Rumbenieks (1.29:35), kurš Kazakeviču apsteidza par septiņām sekundēm, tādējādi izcīnot jau trešo valsts čempiona titulu šajā distancē. Kopā mūsu sportistam šis bija jau astotais Latvijas čempionāta zelts (vēl Rumbenieks trīs reizes uzvarējis 50 kilometru soļojumā un divreiz 5000 metros). Trešais sacensībās finišēja viesis no Igaunijas Lauri Lelumēss (1.31:48), bet Latvijas čempionāta bronzas medaļa tika Jānim Strautiņam (1.33:09).

«Šajās sacensībās uzrādītais rezultāts nebija prioritāte, gribējās vienīgi iegūt vēl vienu Latvijas čempiona titulu. Kuram tad patīk palikt otrajā vietā?» jautā Rumbenieks. «Mačos vairāk palīdzējām vilkt jaunos sportistus, kas arī izdevās. Viens jaunais soļotājs izpildīja Eiropas un pasaules junioru čempionāta normatīvu. Arī distancē ar Igoru viens otram palīdzējām, jo bija liels pretvējš, tāpēc ik pa laikam viens otru turējām aizvējā. Tomēr pēdējos divos apļos skatījāmies viens uz otru, ko kurš dara un kad veiks izrāvienu. Tā kā negribēju palikt otrais, tad veicu izrāvienu, ko noturēju līdz pašam finišam. Šajās sacensībās es cīnījos ne tikai savā, bet visa soļošanas sporta vārdā. Tāpēc esmu priecīgs, ka ar Igoru palīdzējām jaunajam sportistam izpildīt normatīvus.»

Vaicāts, kā viņam izdevies uzvarēt Kazakeviču, kurš pirms mēneša pierādīja, ka ir labā formā, izpildot pasaules čempionāta un olimpisko spēļu normatīvu, Rumbenieks atbild: «Man labākas ir tieši ātruma īpašības, bet Kazakevičam – izturības, tas arī bija izšķirošais faktors. Plānoju, ka maniem labākajiem rezultātiem jābūt augustā, kad notiks pasaules čempionāts. Protams, līdz tam laikam man vēl jāizpilda tā normatīvs, ko ceru izdarīt jau 21. maijā sacensībās Portugālē. Pasaules čempionātā vēlos startēt 50, nevis 20 kilometru distancē, jo jūtu, ka tajā varu sasniegt augstākus rezultātus. Tā ir grūtāka distance, kurā vajadzīga liela neatlaidība, kas man tieši patīk. Līdz sacensībām mēnesi trenēšos tepat Ventspilī. Esmu ļoti priecīgs, ka pēc garām nometnēm Slovākijā un Kirgīzijā beidzot varu būt mājās.»

Arņa treneris Aivars Rumbenieks: «Novērtēju Arņa izcīnīto zelta medaļu, bet vairāk vēlējos, lai tieši uzrādītais rezultāts būtu pāris minūtes augstāks. Tomēr arī laika apstākļi mūs nelutināja, bija tikai +11 grādi un viena puse stadionam bija jāsoļo pret vēju. Jāmēģina trāpīt uz sacensībām, kurās būtu ideāli laika apstākļi un laba konkurence, tur arī jāizpilda pasaules čempionāta normatīvs. Pēdējā laikā Arni nomoka arī dažādas traumas, kas ietekmē rezultātus. Negribu skriet notikumiem pa priekšu, tāpēc par pasaules čempionātu domāsim, tad, kad būs izpildīts normatīvs.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: