Miltiņu ģimene dzīvesprieku gūst skrienot. Ļoti bieži uz starta ir visi – tētis Vairis, māmiņa Ingvita, bērni Helēna un Klāvs.

«Skolā man sport īpaši nepatika, pēc pirmā bērniņa piedzimšanas sāku apmeklēt svaru zāli, bet toreiz tā lieta īsti neaizgāja. Savukārt, kad vīrs ar draugu Andri Valertu sāka skriet, saausījos arī es,» saka Ingvita.

Miltiņiem vienmēr patikusi aktīvā atpūta, arī velobraukšana un laivošana, bet nu jau vairākus gadus viņi skrien. Pirmkārt, tā ir iespēja pavadīt laiku svaigā gaisā un būt kopā ar ģimeni, otrkārt, šis sporta veida neprasa lielus ieguldījumus.

Miltiņi neturas pie normatīviem, bet skrien, cik katrs var. Vairim pa spēkam garākas distances, Ingvita ar bērniem ikdienā noskrien 1,5– 3 km, viena pati – arī 10 km. «Mēs neejam uz rezultātu, daudz svarīgāka ir labsajūta, ko iegūstam, kad ar ģimeni dodamies uz sacensībām. Nupat visi ar mašīnu aizbraucām uz Poliju un noskrējām Varšavā pusmaratonu. Tas bija fantastiski! Es pa brīžiem arī gāju, visu laiku nemaz neskrēju, bet tik un tā ieguvu daudz pozitīvu emociju,» atceras Ingvita.

Gan viņa, gan Vairis daudz laika pavada telpās, tādēļ vakaros un brīvdienās ļoti gribas skriet un sportot. Svētdienās ģimene parasti apmeklē Maratona kluba kopīgos treniņus, bez maksas izvingrojas Olimpiskā centra vieglatlētikas manēžā, bet pēc tam ar citiem skrējējiem piedalās kopīgajā maltītē kafejnīcā Bullītis, kur viņiem pasniedz auzu putru.

Ceturtdien Ingvita ar meitu pirmo reizi piedalījās orientēšanās sacensībās Azimuts Piedzīvojumu parkā, bet vasarā Miltiņi nolēmuši startēt Nordea Rīgas maratonā, Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratonā, arī Liepājas maratonā. Iespējams, viņi skries arī Tallinā: «Ziemā, vismaz man, ir grūtāk saņemties skriet, bet, kad daba mostas, tā vien gribas uzvilkt sporta tērpu un sajust zem kājām ceļu,» saka Ingvita, piebilstot, ka skrējēji savā pulkā labprāt uzņem katru jaunpienācēju un izskaidro treniņu pamatprincipus. Vairāk informācijas: www. maratonaklubs.lv.   

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: