Ventspils Zonālā valsts arhīva direktore Daina Sūngaile peldbaseinu apmeklē kopš 1986. gada. Rudenī viņa iesaistījās ūdens aerobikas nodarbībās.

Peldēt Daina iemācījās bērnībā, kad tēvs viņu aizvedis uz Rindas upi. Savukārt Dainas meita Aina peldētprasmi apguva lielajā peldbaseinā: «Toreiz baseinu apmeklējām darbdienās, reizēm man līdzi devās pat kolēģu bērni. Tad kādu laiku peldēju brīvdienās, bet šoruden pirmdienās un trešdienās sāku apmeklēt treneres Ilzes Lazdiņas vadītās ūdens aerobikas nodarbības mazajā baseinā. Tas vēl nav viss – sestdienās no rīta vispirms peldu lielajā baseinā, pēc tam ar meitu un mazdēliem Emīlu un Rūdolfu ejam uz mazo baseinu, kur Ilze darbojas ar mazuļiem un viņu vecākiem.»

Dainai nav grūti saņemties, lai apmeklētu nodarbības. Peldēšana kļuvusi par ieradumu, no kura grūti atteikties – jo vairāk tādēļ, ka pirms četriem gadiem ventspilniecei sākās nepārejošas muguras sāpes: «Toreiz sapratu gan to, ka katru dienu mājās jāvingro, gan to, ka jāpeld trenera uzraudzībā, jo pirms tam peldot nepareizi noslogoju muguru un elpoju – izslēju galvu virs ūdens, bet kaklam tā bija nevajadzīga papildu slodze. Kad mediķi pateica arī to, ka peldēšana nostiprina vēnas, vairs nešaubījos par savas izvēles pareizību.»

Ūdens piedzīvojumu parkā Daina jūtas kā mājās, jo palaikam ar ģimeni izbauda arī atrakciju un SPA kompleksa iespējas: «Es vienmēr gaidu, kad Olimpiskais centrs piedāvās atlaides. Tad nopērku abonementu, un tas ir ļoti izdevīgi. Bet arī tad, ja akcijas beigušās, tas nav iemesls, lai sēdētu mājās. Baseina apmeklējums ir patīkams rituāls, un prieks, ka mani atbalsta arī ģimene!»  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: