No 13.aprīļa NVA Ventspils filiāle aicina darba devējus pieteikties pasākuma Darba vieta jaunietim īstenošanai.

Projekta mērķis:

nodrošināt jauniešiem - bezdarbniekiem vecumā no 18 līdz 24 gadiem iespēju, strādājot pie darba devēja, attīstīt darba iemaņas un prasmes, iegūt darba pieredzi, paaugstinot savu konkurētspēju darba tirgū.

Kas var piedalīties pasākumā?
NVA reģistrētie jaunieši - bezdarbnieki vecumā no 18 līdz 24 gadiem, kuri atbilst kādam no šiem kritērijiem:

bezdarbnieka statuss ir vismaz 6 mēnešus;

ir persona pēc bērna kopšanas atvaļinājuma (tēvs vai māte);

ir persona ar invaliditāti.

Kā pieteikties dalībai?

Jāpaziņo savā NVA filiālē par vēlmi tikt nodarbinātam pasākumā „Darba vietā jaunietim”, jāaizpilda uz vietas filiālē anketa un jāsaņem karjeras konsultanta atzinums par izvēlētās profesijas piemērotību.

Dalībnieku iesaistes ilgums aktivitātē: līdz 9 mēnešiem

Kāds ir iesaistītā jaunieša ieguvums?
Jaunietis - bezdarbnieks, strādājot pie darba devēja un atrodoties viņa uzraudzībā, attīsta darba iemaņas un prasmes, iegūst darba pieredzi. Katru mēnesi tiek maksāta darba alga, kas nevar būt mazāka par valstī noteikto minimālo algu - 200 Ls mēnesī, par kuru darba devējs veic visas valstī noteiktās nodokļu iemaksas. Darba vieta jaunietim netiek organizēta nekvalificētos un mazkvalificētos darbos, piemēram, sētnieku, apkopēju un citos līdzīgos darbos.

Kāds ir darba devēja ieguvums?

Darba devēji saņem dotāciju jaunieša - bezdarbnieka algai -100 Ls mēnesī (par jaunieti ar invaliditāti – 150 Ls) pirmo sešu mēnešu laikā un 50 latus mēnesī (par jaunieti ar invaliditāti – 100 Ls) pēdējo trīs mēnešu laikā proporcionāli nostrādātajam laikam.

Darba devējam jaunieša - bezdarbnieka darba algai ir jānodrošina papildu finansējum, jo darba samaksa nevar būt zemāka par valstī noteiktās minimālās algas apmēru.

Darba devējs saņem dotāciju 50 % apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas darba vadītāja atalgojumam, ja pie darba devēja būs nodarbināti pieci jaunieši - bezdarbnieki. Dotācija darba vadītāja atalgojumam par 1 nodarbināto jaunieti būs viena piektdaļa no valstī noteiktās minimālās darba algas apmēra.

Ir paredzēti finanšu līdzekļi (līdz 500 Ls) darba devējam par darba vietas pielāgojumu veikšanu tiem jauniešiem, kuriem ir invaliditāte, un pielāgojumu nepieciešamību apstiprinājis ergoterapeits.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: