Šodien kārtējo Latvijas Basketbola līgā mači aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā plkst. 18.30 uzņems "Zemgali", turklāt ventspilniekiem trīs dienās tā būs jau trešā spēle.

Nedēļas nogali mūsējie pavadīja Kauņā, kur piedalījās MasterCard BBL Final4 un darīja to ne pārāk sekmīgi. Lai neteiktu vairāk... Sagrāvei ar 53 punktu starpību pret "Žalgiris" pusfinālā sekoja krietni labākā spēlē ar "Lietuvos rytas", cīnoties par bronzas medaļām. Diemžēl iznākums tāds pats – zaudējums. Bronzas mačā ventspilnieki vismaz parādīja, ka ir spējīgi saņemties un rādīt kaut ko līdzīgu basketbolam. Uzvarai ar to gan bija par maz, bet varbūt tas bija tikai godīgi. Tagad BK "Ventspils" atlikušas tikai LBL cīņas, kurās arī tuvojas izšķirošie mači.

Jau ir pilnīgi skaidrs, ka "Zemgale" augstāk par sesto vietu regulārajā sezonā netiks, savukārt BK "Ventspils" vajadzīga vēl viena uzvara, lai nodrošinātu pirmo vietu. Lai gan Gunta Endzeļa komandai būs jāspēlē trešo dienu pēc kārtas, spēle ar finansiālajām problēmām nomocīto Jelgavas klubu ir laba iespēja rezervēt regulārā čempionāta uzvarētāju titulu.

Gan BK "Ventspils", gan "Zemgale" pēdējos LBL mačos piedzīvoja zaudējumus – kurzemnieki viesos piekāpās "Baronam/O!Karte" (72:82) , bet zemgalieši saņēma pamatīgu pērienu no "VEF" (63:103). Šajā sezonā komandas tikušās vien divas reizes, turklāt sezonas pirmajā pusē, kad to sastāvi bija pilnīgi citādāki. Abos piegājienos drošas uzvaras tika ventspilniekiem – 94:74 savā laukumā, 86:71 viesos. Jau 14. aprīlī komandas tiksies vēlreiz, šoreiz Jelgavā, kur ventspilnieki iebrauks pa ceļam no Valmieras. Kalendārs Kurzemes klubam neapšaubāmi smags, bet tur nu neko nepadarīsi – jau tuvu izslēgšanas maču sākums, bet ventspilniekiem vēl jāizspēlē četri mači.

BK "Ventspils" bez diviem mačiem ar "Zemgali" šonedēļ vēl priekšā cīņā ar "Valmieru" viesos un "Barons/O!Karte" savā laukumā. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: