Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā aprīlī mitināsies rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji no Latvijas, Bulgārijas, Beļģijas un Spānijas.

No Latvijas Mājā pirmo reizi dzīvos dzejniece un tulkotāja Olga Lisovska, kas šobrīd raksta par saviem laikabiedriem un rakstnieku mājā plāno rakstīt par Imantu Ziedoni. Mājā atgriezīsies bērnu grāmatu autors Juris Zvirgzdiņš un kinoscenāriste, dokumentālo filmu autore Elvita Ruka, lai rakstītu romānu „Izdzīvo. Piedzīvo. Lido”, kā arī lai rakstītu stāstus. Mājā pirmo reizi kā rezidents dzīvos arī Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks.

No ārvalstīm jau vairakkārt bijusi ir tulkotāja no Bulgārijas Neva Mičeva (Neva Micheva), kas tulko no spāņu valodas. Pirmo reizi mājā viesosies beļģu rakstniece, vairāku grāmatu autore Anne Provosta (Anne Provoost), kas plāno rakstīt jaunu romānu. Arī lietuviešu rakstnieks, dramaturgs un scenārists Tomas Sinkariukas Rakstnieku mājā dzīvos pirmo reizi. 

Pateicoties Mājas aktīvai darbībai Eiropas literāro rezidenču asociācijā Halma un Spānijas Kultūras ministrijas stipendijai, mājā viesosies spāņu rakstnieks Use Laoss (Use Lahoz).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: