Lai novērtētu treneru un sporta darbinieku, entuziastu ieguldīto darbu, ir iedibināta Ventspils valstspilsētas pašvaldības gada atzinības pasniegšana sportā, kurā tiek atzīmēti Ventspils pilsētas sportistu sasniegumi.

“Gada atzinība sportā 2023” balvas tiek pasniegtas deviņās nominācijās, no tām astoņu nomināciju uzvarētājus atbilstoši nolikumam nosaka Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komiteja, bet nominācijas “Ventspilnieku simpātija sportā 2023” uzvarētāju nosaka iedzīvotāju balsojums. Nominācija “Ventspilnieku simpātija sportā”  ir iedibināta kopš 2018. gada.

Balsot iespējams līdz 23. janvāra plkst. 24.00. Ikviens var atbalstīt sportistus un balsot par savu favorītu portālā ventspils.lv vienu reizi 24 stundās no vienas IP adreses.  
Par zemāk sarakstā izvirzītajiem pretendentiem iedzīvotāji var balsot ŠEIT!

Ventspilnieku simpātija:

Ernests Zēbolds (BMX frīstails) – Latvijas labākais BMX fristaila braucējs. Izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionātā un ierindojās 13. pozīcijā pasaules meistarsacīkstēs. Ieguvis tiesības startēt izšķirošajās 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās, kuras notiks 2024. gadā maijā Ķīnā un jūnijā Ungārijā. Pasaules rangā šobrīd atrodas 16. vietā.

Māris Priedēns (triatlons) – Ventspils Triatlona kluba vadītājs. Viens no Ventspils maratona organizatoriem. Katru gadu Būšnieku ezera apkārtnē organizē Latvijas čempionātu triatlonā, kā arī triatlona treniņus interesentiem. Vairākkārtējs triatlona Ironman distances (3,8 kilometri peldēšana, 180 kilometri velobraukšana un 42 kilometri skriešana) dalībnieks.  

Ģirts Zaķis (frisbijs) – Ventspils frisbija kluba vadītājs. Ventspils 6. vidusskolas sporta skolotājs. Frisbija kluba sportisti startē un izcīna godalgotas vietas ne tikai valsts, bet arī starptautiskas mēroga sacensībās. Latvijas izlases sastāvā izcīnīja 6. vietu Eiropas čempionātā frisbijā jauktajā grupā.

Anita Kivilande (aerobika) – skolotāja un aerobikas trenere, kas iesaista sievietes un meitenes pievērsties aktīvam dzīvesveidam. Organizē Dance Fit nodarbības sporta centrā “Terminālis”, kā arī daudzus citus pasākumus Ventspils vispārizglītojošo skolu un pirmsskolas iestāžu bērniem.  

Arvis Sanders (motokross) – motokluba ''Rodeo'' dibinātājs un vadītājs. Aktīvi piedalās motosporta attīstības sekmēšanā Ventspilī. Sandera vadībā motokluba dalībnieki ir 13-kārtēji Latvijas čempioni motosportā komandu vērtējumā.

Brenda Džiliana Apsīte (vieglatlētika) – Baltijas U-16 komandu čempionātā izcīna divas zelta medaļas tāllēkšanā un trīsoļlēkšanā, kā arī zelta medaļu Latvijas U-16 čempionātā ar rezultātu 13,15m, kas ir jauns rekords Latvijas U-16 vecuma grupā, iepriekšējo rekordu labojot par 43 centimetriem, kā arī jauns U-18 rekords (labots par 24cm).

Toms Markuss Salnājs (basketbols, 3x3 basketbols) – Sporta skolas “Spars” audzēknis, BK Ventspils un Ventspils augstskolas komandu spēlētājs. Latvijas U-18 basketbola izlases sastāvā kļuva par Eiropas junioru čempionāta B divīzijas uzvarētāju un bija viens no komandas līderiem, kā arī Eiropas U-18 čempionātā 3x3 basketbolā izcīnīja 5. vietu.

Roberts Krūzbergs (šorttreks) – Latvijas labākais šorttrekists. Pekinas Ziemas Olimpiskajās spēlēs 500m distancē izcīnīja 9. vietu, sasniedzot augstāko rezultātu Latvijai šajā sporta veidā olimpiskajās spēlēs. 2022. gadā izcīnīja uzvaru pasaules kausa posmā Monreālā, Kanādā, kur uzvarēja 1000 metru distancē, kļūstot par pirmo Latvijas sportistu, kurš ticis pie šāda panākuma. Sezonas noslēgumā pasaules kausa kopvērtējumā 1000 metru distancē Roberts ieņēma 3. vietu. Daudzkārtējs pasaules un Eiropas čempionātu dalībnieks.

Ritvars Suharevs (svarcelšana) – 2023. gada Eiropas čempions un pasaules čempionātā ieguva 3. vietu raušanas disciplīnā. 2020. gadā izcīnījis 6. vietu Tokijas Olimpiskās spēlēs. Vairākkārtējs pasaules un Eiropas junioru čempionātu medaļnieks. Trīskārtējs Eiropas U-17 čempions. Šobrīd turpina gatavoties 2024. gada Parīzes Olimpiskajām spēlēm un pasaules reitingā ieņem 4. vietu.

Kārlis Pauls Lasmanis (3x3 basketbols) – Kopā ar Nauri Miezi, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu kļuva par 2022. gada Tokijas Olimpisko spēļu čempioniem, izcīnot pirmās olimpiskās zelta medaļas šī sporta veida vēsturē. Ir bijis vadošais Latvijas basketbolists 3x3 basketbola pasaules rangā. Šobrīd turpina gatavoties 2024. gada Parīzes Olimpiskajām spēlēm. 2023. gadā Latvijas izlases sastāvā kļuva gan par pasaules, gan Eiropas kausa bronzas medaļu ieguvēju 3x3 basketbolā. Iedibinājis stipendiju ar mērķi veicināt Ventspils basketbola nodaļas audzēkņu aktivitāti gan sportā, gan izglītībā.

Ronalds Zaķis (basketbols) – Basketbola kluba “Ventspils” spēlētājs, kurš savas karjeras laikā komandu pārstāvējis 13 sezonas. Ir pieckārtējs Latvijas čempions un 2019.gada Latvijas – Igaunijas apvienotās līgas čempions. Savas karjeras laikā spēlējis komandās Slovēnijā, Vācijā, Nīdrlandē, Igaunijā un Latvijā.  

Uvis Jānis Balinskis (hokejs) – Latvijas vīriešu valstsvienības hokejā aizsargs, kurš 2023. gadā palīdzēja izcīnīt vēsturiskās bronzas medaļas. Piedalījies piecos pasaules čempionātos. Savas karjeras laikā spēlējis komandās Vācijā, ASV un Latvijā.  Šajā sezonā NHL komandas Floridas Panthers un AHL komandas Charlotte Checkers spēlētājs.

''Gada atzinība sportā 2023'' svinīgā pasniegšanas ceremonija notiks 8. februārī plkst. 18.00 koncertzālē Latvija

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Barons (Freiherr von ...) 15.01.2024, 15:30:48

    Būs balsot pa Balinsk kung,viņ makten lab māk kohej spēlet.
    Un neir PusKriev,ka viens oters cits.
    P.S.Pa Zaķ kung le jūsmo citt Baron,ne manam vienam tād Titul mantot,le zinat.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: