Ventspilī ir atcelta ikgadējā mājas dzīvnieku turēšanas nodeva. Ventspils Komunālā pārvalde lūdz neveikt maksājumu par 2024. gadu.

2023. gada 24. augustā Ventspils valstspilsētas dome apstiprināja jaunus saistošos noteikumus “Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Ventspils valstspilsētas pašvaldībā”. Tie nosaka mājas (istabas) dzīvnieku – suņu un kaķu turēšanas kārtību Ventspils valstspilsētas pašvaldībā, klaiņojošo vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušo mājas dzīvnieku izķeršanu, kā arī administratīvo atbildību par noteikumu neievērošanu. Līdz ar jauno noteikumu stāšanos spēkā ir atcelta mājas dzīvnieku ikgadējā turēšanas nodeva.

Iedzīvotāji ar jaunajiem saistošajiem noteikumiem var iepazīties Ventspils oficiālajā portālā ventspils.lv.
Lai arī pēc saistošo noteikumu pieņemšanas Ventspils iedzīvotājus informējām par izmaiņām, ka ar jauno noteikumu stāšanos spēkā ir atcelta mājas dzīvnieku ikgadējā turēšanas nodeva, atgādinām un lūdzam neveikt maksājumu, jo par 2024. gadu nodeva nav jāmaksā un nodevas tiek atgrieztas atpakaļ!

No 2023.gada 06.jūlija līdz 2023.gada 20.jūlijam, lai informētu sabiedrību par saistošo noteikumu projektu un dotu iespēju izteikt viedokli, tas tika publicēts Ventspils pašvaldības tīmekļa vietnē www.ventspils.lv sadaļā -  “Iedzīvotāju līdzdalība” apakšsadaļā “Viedokļa izteikšana par saistošo noteikumu projektiem”, kur esošajai redakcijai papildinājumi vai ierosinājumi netika saņemti. Līdz ar to noteikumi stājas spēkā un ir saistoši visiem Ventspils valstspilsētas apmeklētājiem.     

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Lielais Kretīns 19.01.2024, 10:48:16

    Bija kaut kas jāmaksā? :D

    Bet bilde gan laba, sieviete stāvoklī nedod sunim kūku :D

  • 0
    ventspilnieks 36,7 19.01.2024, 11:25:44

    Vajadzēja x3 nodoklīti. Ir saprātīgi saimnieki, kuri atbrīvo trotuāru, kad pretī nāk gājējs. Ir arī neapzinīgi, kuru kranči, pretīmgājējam to negribot, maigi sakot "uzbāžas" ne tai mīlīgākajā veidā

  • -4
    Kristiāna 19.01.2024, 14:07:59

    Ir arī neapzinīgi cilvēki. Vai tādēļ visiem pārējiem cilvēkiem jāuzliek papildus nodokļi?

  • -1
    ventspilnieks 36,7 19.01.2024, 17:07:47

    Man nav suņa, varbūt man var uz tā rēķina noņemt auto nodokli :D Suns ir luksus "prece" un nepavisam nav "zaļš".
    Nodokli tāpēc, lai tas izmaksātu dārgi katram suņmīlim, it sevišķi dzīvoklī turētajiem. Ietaupītos milzīgi pārtikas resursi. Te, protams, izņēmumi: vientuļi pensionāri, laukos sargi, dienesta, izņemot medību suņus.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: