Ventspils olimpiskās vienības sportists Ernests Zēbolds pēc veiksmīgas sezonas nodrošinājis vietu izšķirošajās 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās BMX frīstailā.

Kvalifikācijā sacentīsies 24 sportisti no 15 valstīm, cīnoties par sešām atlikušajām ceļazīmēm uz Olimpiādi. Vēl piecas olimpisko spēļu kvotas tiks sadalītas pēc 2022. un 2023. gada pasaules čempionātu rezultātiem, kamēr viena vieta pienākas arī rīkotāj valstij Francijai.

Ernests Zēbolds aizvadījis lielisku sacensību sezonu, kurā lielākie panākumi bija izcīnītā ceturtā vieta Eiropas čempionātā un 13. pozīcijā Pasaules čempionātā. Sezonu kopumā ventspilnieks aizvadīja augstvērtīgi, pasaules rangā šobrīd ieņemot 16. pozīciju. Tas ļāvis Ernestam nopelnīt Latvijai kvotu dalībai prestižajās un izšķirīgajās Parīzes Olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās.

Izšķirošās atlases sacensības norisināsies vispirms no 16. līdz 19. maijam Ķīnas pilsētā Šanhajā, kamēr no 20. līdz 23. jūnijam sportisti sacentīsies Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Opaps 18.12.2023, 19:26:56

    Apsveicu !

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: