LBL 2. divīzijas izslēgšanas mačus ar uzvaru sākušiVentspils Augstskolas basketbolisti, kas savā laukumā sagrāva Liepājas lauvas 2, bet BK Ventspils viesos piekāpās Baronam/O!Kartei.

LBL2 ceturtdaļfināls ilgs līdz divām uzvarām, un Ventspils studenti spēruši pirmo soli iekļūšanai nākamajā posmā. Pirmais puslaiks aizritēja puslīdz vienādā cīņa, ar nelielu mājinieku pārsvaru (39:30), bet izšķirošie notikumi risinājās trešajā ceturtdaļā. Ventspilnieki ar enerģisku darbošanos aizsardzībā piespieda sāncenšiem pieļaut kļūdu pēc kļūdas (vairākas reizes viņi netika tālāk par laukuma centru) un ļaujot viņiem gūt vien piecus punktus, paši atbildot ar 16. Arī pēdējās desmit minūtēs VeA ar punktu gūšanu veicās krietni labāk, kas galu galā ļāva svinēt ļoti pārliecinošu uzvaru – 83:48.

Lielisku maču aizvadīja Andrejs Gražulis, raidot mērķī visus metienus un savācot 15 punktus, kā arī izcīnot septiņas atlēkušās bumbas un bloķējot piecus metienus. Pa 14 punktiem Dāvim Čoderam (7 piespēles) un Klāvam Šilbergam, bet Nikam Neverčikam 12 (6 pārķertās). Jau šodien komandas tiksies Liepājā, bet nepieciešamībās gadījumā trešais mačs risināsies ceturtdien Ventspilī. Šī pāra uzvarētāji tiksies ar Ogres un Gulbenes cīņas veiksminiekiem, kurā ar 1:0 vadībā gulvenieši.

Savukārt pie 20. panākuma LBL 1. divīzijā neizdevās tikt BKVentspils basketbolistiem, kas Saulkrastos izgāza otro puslaiku un piekāpās Baronam/O!Karte 72:82. No turnīra tabulas viedokļa šis zaudējums diez vai kaut ko ietekmēs, bet rodas jautājums, kad tad komandas sāks spēlēt ar pilnu atdevi? Eiropas turnīrs vairs netraucē, tagad taupāmies Baltijai? Pēc tam beidzot atkal pievērsīsimies LBL? Ļoti gribas tam ticēt.


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: