Bijušajam Puzes pagasta padomes priekšsēdētājam Jānim Bitem novada dome turpmāk maksās ikmēneša pabalstu nepilnu divu mēnešalgu apmērā.

Jautājums par ikmēneša pabalstu Jānim Bitem novada domes sēdes dienas kārtībā iekļauts, jo dome saņēmusi bijušā Puzes pagastveča iesniegumu. Likums Par pilsētas domes, rajona padomes un pagasta padomes deputāta statusu nosaka, ka personai, kura pēc 1990.gada 4. maija bijusi pilsētas domes, vēlētas rajona padomes, novada domes vai pagasta padomes priekšsēdētājs divus sasaukumus vienā pašvaldībā, ir tiesības saņemt ikmēneša pabalstu divu minimālo mēnešalgu apmērā.

Uz pabalstu var pretendēt personas, kas sasniegušas vai ne vēlāk kā piecu gadu laikā sasniegs vecumu, kurā rodas tiesības pretendēt uz vecuma pensiju, kā arī personas, kas atzītas par invalīdu. Ja personai vienlaikus ir tiesības uz invaliditātes pensiju, vecuma pensiju vai atlīdzību par darbspēju zaudējumu, tad pašvaldība izmaksā to pabalsta daļu, kas pārsniedz attiecīgā ienākuma apmēru. Bite no valsts saņems Ls 45, bet Ls 355 ik mēnesi būs jāmaksā pašvaldībai, attiecīgi no šīs summas ieturot nodokli. 

Vairāk lasiet piektdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: