Ventspils reģionālais NVO atbalsta centrs 15. aprīlī rīkos forumu „Brīvprātīgais – pievienotā vērtība NVO darbībā”.

Piedalīties tajā aicināti Ventspils pilsētas un novada dažādu NVO pārstāvjus, kā arī citi sabiedriski aktīvi cilvēki, lai dalītos savā pieredzē, mācītos un gūtu jaunas ierosmes turpmākajam sava NVO darbam. Forums tiek rīkots Eiropas brīvprātīgā darba gada ietvaros un tā galvenais mērķis ir veicināt izpratni par brīvprātīgā darba vērtību un nozīmi ne tikai NVO sektorā.

Foruma pirmajā daļā dalībniekiem būs iespējams uzzināt, kas ir brīvprātīgais darbs, tā būtība un nosacījumi, kādi ir Ventspils un citu Latvijas reģionu NVO labās prakses piemēri brīvprātīgo piesaistīšanā un darba organizēšanā un par brīvprātīgā darba iespējām gan Ventspilī, gan citviet Latvijā un Eiropā. Tāpat tiks runāts par Ventspils reģionālā NVO atbalsta centra biedrorganizāciju brīvprātīgā darba veicējiem.

Foruma otrajā daļā dalībnieki darba grupās iegūs praktisku informāciju par brīvprātīgo piesaistīšanas metodēm, mēdiju lomu brīvprātīgā darba popularizēšanā, Brīvprātīgā darba veicināšanu, izmantojot finansējumu Grundtvig mūžizglītības programmu „Senioru brīvprātīgais darbs” , par Eiropas Savienības neformālās izglītības programmu “Eiropas Brīvprātīgais darbs” un brīvprātīgā darba organizēšanu.

Foruma darbā iesaistīties ir uzaicināti pārstāvji no LR Izglītības un zinātnes ministrijas, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras, Valsts izglītības attīstības aģentūras, Ventspils pilsētas domes, kā arī pārstāvji no tuvām un tālām NVO. Esam uzrunājuši arī brīvprātīgā darba labas gribas vēstnieci Ventspilī Lauru Rubīnu.

 

Dalība forumā ir bez maksas

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: