Basketbola klubs "Ventspils" svētdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē viesos pārspēja ziemeļu kaimiņu vienību un pirmdien Gulbenē svinēja pārliecinošu uzvaru "Užavas" Latvijas kausa basketbolā trešās kārtas pirmajā spēlē.

Ventspilnieki ar rezultātu 103:93 (27:22, 33:26, 18:26, 25:19) pārspēja "Keila" basketbolistus.

Kurzemniekiem Linards Jaunzems guva 26 punktus, Artūrs Ausējs piebalsoja ar 25, Išmaels El-Amins ar 22, bet Fransis Dešons Ošī - ar 11. Renāram Birkānam bija deviņi punkti, piecas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Luka Majstorovičs, 20 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija latvietim Kārlim Žundam, tāpat 20 punktus guva Kristens Kasemetss.

"Ventspils" uzvarējusi sešās no desmit spēlēm un ir septītajā pozīcijā, kamēr "Keila" ar piecām uzvarām 11 mačos ir 11. pozīcijā.

Ventspilnieki vairāk nekā 300 skatītāju klātbūtnē ar 89:69 (23:8, 20:16, 21:21, 25:24) pārspēja "Gulbenes Buki"/BJSS komandu.

Mājinieki tikai reizi spēlē nokļuva vadībā, uz Tomasa Vasiljeviča divpunktu metienu otrās minūtes izskaņā atbildot ar precīzu Jāņa Engera tālmetienu (3:2), kā arī minūti vēlāk panākot 4:4 pēc precīza viena no diviem Riharda Bērziņa soda metieniem.

Lielāko pārsvaru pirmajā puslaikā viesi otrās ceturtdaļas pirmajā pusē ieguva pēc 14 savas komandas labā pēc kārtas gūtiem Išmaela El-Amina izpildījumā, pēc tam ventspilnieku izcilniekam tiekot nomainītam, un Rūda Doņa divpunktnieka (39:14), līdz pat pēdējās ceturtdaļas sākumam rezultāta starpībai turpinot svārstīties abpus 20 punktu robežai.

Pēdējā ceturtdaļā mājiniekiem izdevās rezultāta starpību samazināt līdz 50:64 pēc Engera divpunktnieka, taču drīz vien ar Artūra Ausēja tālmetieniem rezultāta starpība atkal pārsniedza 20 punktus, lielāko starpību (84:55) viesiem panākot pēc Renāra Birkāna divpunktu metiena nedaudz vairāk nekā četras minūtes pirms spēles beigām.

Uzvarētāju labā 24 punktus, trāpot piecus no sešiem divpunktu un četrus no septiņiem trīspunktu metieniem, kā arī abus soda metienus, bija Ausējs. El-Amins sakrāja 18 punktus, trāpot trīs no četriem tālmetieniem un sakrājot sešas atlēkušās bumbas, bet 13 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un četras pārtvertas bumbas Linarda Jaunzema kontā.

"Bukiem" Edgars Kaufmanis sakrāja 21 punktu un desmit atlēkušās bumbas, Renārs Magone - 20 punktus un deviņas atlēkušās bumbas, bet Engers - 12 punktus un septiņas atlēkušās bumbas.

Atbildes spēle paredzēta 17. decembrī Ventspilī, uzvarētājai divu spēļu summā iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur pretī stāsies "Tukums"/TSS un "Latvijas Universitāte" pāra uzvarētāja.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: