Šajā nedēļas nogalē, no 25. līdz 27. augustam Ventspilī notiks starptautisks kērlinga turnīrs ''Ventspils kauss 2023''. Kērlinga komandas Olimpiskā centra ''Ventspils'' ledus hallē jau 20. reizi cīnīsies par Ventspils kausu.

Šogad sacentīsies 16 komandas ar spēlētājiem no Igaunijas, Lietuvas, Spānijas un Latvijas. Dalībnieku vidū būs trīs Ventspils kērlinga kluba komandas, kas spēlē Ventspils pilsētas čempionātā. Komandu vidū būs Ventspils čempioni – junioru komanda ''Ice Storm'', otrās vietas ieguvēji – komanda ''Tā viš i'' un dāmu komanda ''Kaleidoskops'', kā arī ventspilnieki būs iesaistīti komandā ''VKK'', savas komandas turnīram izveidojušas Ventspils kērlinga klubu pārstāvošās kērlingistes - Latvijas čempione jauktajos pāros Santa Blumberga-Bērziņa (komanda ''Burgeri'') un viņas ilggadējā komandas biedrene Latvijas sieviešu izlasē – Tīna Silina (komanda ''Migla''). No viesu komandām īpaši jāatzīmē divas ratiņkrēslu komandas – ''ALLIANCE'' un komanda ''Jautrie rati'', kurā kopā ar savu treneri – Igaunijas kērlinga pārstāvi Erkki Lillu spēlēs Pasaules čempioni ratiņkērlinga jauktajos pāros Poļina Rožkova un Agris Lasmans. Tāpat jāatzīmē Latvijas komanda ''ForUs'', kas iepriekš jau trīs reizes šajā turnīrā ir izcīnījusi ventspilnieku dāvāto kausu, kā arī  Ventspils turnīrus iecienījušās komandas - ''Team Zass'', ''CC Rudzīšu'' un ''Slīdi, mazulīt''. Lietuvu pārstāvēs divas komandas – iepriekšējās Ventspils kausa izcīņas otrās vietas ieguvēji - ''Lteam'' (mix) un Kauņas kērlinga kluba komanda ''Kaunas CC''. Pirmo reizi Ventspils turnīrā startēs Spānijas komanda ''HARRIKADA''.

Kā ierasts kērlinga amatieru turnīros, vienotā konkurencē sacentīsies vīriešu, sieviešu, junioru, senioru, jauktās un ratiņkrēslu komandas. Spēles norisināsies pēc Pasaules Kērlinga Federācijas (WCF) noteikumiem. Piektdien komandas sākotnēji pirmās divas spēles aizvadīs divās grupās.  Pirmajā spēlē sacentīsies komandu pāri, kas izvēlēti iepriekš notikušas izlozes rezultātā. Jau pēc pirmās spēļu kārtas komandas tiks sarindotas vietu secībā (punkti, uzvarētie endi, akmeņi), iegūstot savus nākamo spēļu pretiniekus pēc nosacījuma - jo augstāka vieta, jo stiprāks pretinieks. Uz trešo spēli abas grupas tiks apvienotas, bet pēc trīs spēļu rezultātiem, komandas tiks iedalītas Zelta un Sudraba grupās. Sudraba un Bronzas grupas komandas aizvadīs kopumā piecas spēles. Zelta grupas uzvarētājs iegūs turnīra Ventspils kauss 2023 uzvarētāja titulu un lielo kausu, bet komandas Sudraba  grupā cīnīsies par mazajiem kausiem.

25. augustā
Plkst. 11, A grupas spēles;
Plkst. 13.45, B grupas spēles;
Plkst. 16.30, A grupas spēles;
Plkst. 19.15, B grupas spēles.

26. augustā
Plkst. 9.00, 9.-16. vieta;
Plkst. 11.45, 1.- 8. vieta;
Plkst. 14.30, Sudraba grupas spēles;
Plkst. 17.15 Zelta grupas spēles.

27. augustā
Plkst. 9.30, Sudraba grupas spēles;
Plkst. 12.15 Zelta grupas spēles.

Turnīra organizators – Ventspils kērlinga klubs cer, ka spēles būs intriģējošas ne tikai pašiem turnīra dalībniekiem, bet arī līdzjutējiem. Uz turnīra spēlēm skatītājiem ieeja būs bez maksas. Interesenti varēs sekot līdzi turnīra spēļu rezultātiem internetā Latvijas Kērlinga asociācijas mājaslapā www.curling.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: