12.augustā Ventspils Piedzīvojumu parka petankas laukumos notika Latvijas čempionāts jauktajās dubultspēlēs, kur sacentās divdesmit piecas jaukto pāru komandas no septiņiem Latvijas sporta klubiem.

Sacensību nolikums atļāva jaukto pāru komandas veidot no dažādu klubu spēlētājiem, ko dalībnieki arī izmantoja – tā mājiniekus - Ventspils kērlinga klubu pārstāvēja viens ventspilnieku pāris – Elīna Stupele un Nauris Bogdanovičs, bet vēl septiņi kluba spēlētāji - Agita Puriņa, Inga Apmane, Eva Martinsone, Aija Rudzīte, Krsitīne Vilka, Raido Blumbergs un Andris Padrevics bija izvēlējušies komandu veidot kopā ar citu klubu pārstāvjiem.

Sākotnēji tika aizvadītas četras spēles pēc Šveices sistēmas, pēc kurām sešpadsmit jauktie pāri tālāk finālturnīrā pēc izslēgšanas spēļu principa cīnījās par medaļām un labākām vietām Latvijas čempionātā, bet pārējie tikai par iespējami labāku vietu un ranga punktiem.

Sešpadsmitniekā iekļuva pieci ventspilnieku pārstāvētie pāri - Andris Padrevics un Ērģemes kluba pārstāve Laura Miglāne, Aija Rudzīte un ērģemietis Imants Zvirbulis, Raido Blumbergs un ērģemiete Lelde Stūre, Eva Martinsone un Rīgas kluba spēlētājs Ando Paļeļunas, Inga Apmane un Ērģemes kluba pārstāvis Kristaps Stepiņš.

Astodaļfinālu pārvarēja četri ventspilnieku pārstāvētie pāri, taču ceturtdaļfinālu vairs tikai viens - Andris Padrevics un Erģemes kluba pārstāve Laura Miglāne, kas sīkstā spēlē ar rezultāu 9:8 spēja uzvarēt ventspilnieci Evu Martinsoni un Ando Paļeļunas, neveiksmīgi nospēlēja arī nu jau bijušie čempioni jauktajos pāros Inga Apmane un Kristaps Stepiņš, kam jau ceturtdaļfinālā nācās satikties ar pagājušās sezonas vicečempioniem- sporta kluba «Rīgas petanka» spēlētājiem Ievu Annu Gulbi un Juris Keišu, savukārt ventspilniece Aija Rudzīte un Imants Zvirbulis zaudēja ērģemietei Jekaterinai Soikai un Upesciema Warriors spēlētājam Dāvidam Lidbergam.

Pusfināla spēlē Andris Padrevics un Laura Miglāne piekāpās Ievai Annai Gulbei un Jurim Keišam, bet spēlē par Latvijas čempionāta bronzas medaļām ar rezultātu 13:4 pārliecinoši uzvarēja Jekaterinu Soiku un Dāvidu Lindbergu.

Finālspēlē par Latvijas čempionu titulu satikās sporta kluba «Rīgas petanka» komanda Ieva Anna Gulbe/ Juris Keišs un Ērģemes un Upesciema Warriors klubu jauktā komanda Ginta Miglāne/ Artūrs Akmentiņs, kas ļoti sīkstā spēlē ar rezultātu 13:12 spēja uzvarēt Ievu Annu Gulbi un Juri Keišu, tā abiem izcīnot zelta medaļu Latvijas čempionāta jauktajās dubultspēlēs.

No pārējo ventspilnieku komandām nākamo labākos rezultātus izcīnīja nule, kā par Latvijas čempionēm sieviešu dubultspēlēs kļuvušās Eva Martinsone un Aija Rudzīte – piektā vieta Evai Martinsonei pārī ar Ando Paļeļunasu, septītā vieta Aijai Rudzītei un Imantam Zvirbulim, ar astoto vietu nācās samierināties Latvijas čempionei vienspēlēs un komandu sacensībās Ingai Apmanei pārī ar TIR čempionu Kristapu Stepiņu, un šoreiz ar devīto vietu arī Latvijas vienspēļu čempionam vīriešu konkurencē Raido Blumbergam un TIR uzvarētājai Leldei Stūrei.

Šīs sezonas Latvijas čempionāta noslēdzošās sacensības – vīriešu dubultspēles notiks 26.augustā, arī Ventspils Piedzīvojumu parka laukumos.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: