Pagājušās nedēļas nogalē, Ventspils Piedzīvojumu parka jaunajos laukumos notika starptautisks petankas turnīrs “Ventspils 2023”. Turnīrs norisinājās jau četrpadsmito reizi un ir izveidojies par vienu no nozīmīgākajām sezonas sacensībām petankā Ventspilī.

Pirmajā sacensību dienā - sestdien par Ventspils kausu sacentās četrpadsmit trijnieku komandas, svētdien dubultspēļu disciplīnā par kausiem cīnījās septiņpadsmit pāru komandas.

Komandas šogad tika pārstāvētas ar spēlētājiem no piecām valstīm - Francijas, Igaunijas, Lietuvas, Somijas un Latvijas. Mājinieki - Ventspils kērlinga kluba spēlētāji bija pārstāvēti sešās trijnieku komandās un piecos dubultspēļu pāros. Abās sacensību dienās pirmajai spēlei pretiniekus noteica izloze, tālāk tika aizvadītas trīs spēļu kārtas pēc Šveices sistēmas, kam sekoja finālturnīrs, kura trīs spēlēs par Ventspils kausiem cīnījās astoņas labākās komandas, bet pārējās cīnījās par augstāku vietu grupās un turnīra kopvērtējumā.

Trijnieku sacensībās labāko astoņniekā iekļuva pa vienai komandai no Igaunijas un Lietuvas, viena apvienotā Igaunijas un Somijas komanda, un piecas Latvijas komandas, tostarp arī pagājušā gada turnīra uzvarētāji - Ventspils kērlinga kluba komanda “Kurland”, kurā šogad startēja Raido Blumbergs, Andris Padrevics un Nauris Bogdanovičs, kā arī komanda “Snaiperi”, kurā kopā ar Upesciema “Warriors” spēlētājiem startēja arī ventspilniece Kristīne Vilka. Abām ventspilnieku pārstāvētajām komandām nācās satikties jau ceturtdaļfinālā, un tajā ar rezultātu 13:6 uzvarēja Kurland vīri. Pusfinālā ventspilnieki sīkstā cīņā ar 12:11 pārspēja Latvijas klubu Ērģemes un Rīgas petankas apvienoto komandu “Putni stūrē”, kurā startēja Ieva Anna Gulbe, Lelde Stūre un Imants Zvirbulis. Fināla spēlē satikās Somijas un Igaunijas spēlētāju komanda “Kimmo” (Vahurs Raudseps, Kimmo Keranens un Kaido Kopels) ar “Kurland” vīriem, un šoreiz viesi, pārspējot ventspilniekus ar rezultātu 13:8, bija nedaudz meistarīgāki un veiksmīgāki. Trešo vietu trijnieku sacensībās spēja izcīnīt Lapmežciema vīru komanda (Aigars Kronbergs, Jānis Neilands un Lauris Seļickis), kas ar 13:9 svinēja uzvaru pār komandu “Putni stūrē”. Piekto vietu trijnieku sacensībās izcīnīja pieredzējušie Lietuvas petankisti Linas Budrikas, Aļģis Petrauskas un Vitautas Gediminas.

Svētdien dubultspēļu sacensībās labāko astoņniekā iekļuva trīs ventspilnieku pārstāvētās komandas – Raido Blumbergs un Andris Padrevics, Agita Puriņa un Patriks Audiarns no Francijas, Inga Apmane un Upesciema “Warriors” spēlētājs Gintu Greifs-Getliņš. Ceturtdaļfinālā abām ventspilnieču pārstāvētajām komandām nācās satikties un tajā, iepriekš bez zaudējumiem startējošajam Agitas Puriņas un Patrika Audiarna duetam ar rezultātu 6: 8 nācās piekāpties Ingai Apmanei un Gintam Greifam-Getliņam. Savukārt ventspilnieki Raido Blumbergs un Andris Padrevics zaudēja tiesības turpināt cīņu par kausiem, ar rezultātu 9:10 izlaižot uzvaru spēlē ar Rīgas petankas kluba komandu - Ieva Anna Gulbe un Juris Keišs. Pusfināla spēlē Gulbes un Keiša pārākumu bija spiesta atzīt arī Apmane un Greifs Getliņš, savukārt, otru pusfināla spēli uzvarēja ērģemieši Lelde Stūre un Imants Zvirbulis, pieveicot Igaunijas/Somijas duetu Vahuru Raudsepu un Kimmo Keranenu. Finālspēlē, cīņā par dubultspēļu sacensības uzvarētāja godu, sporta kluba “Rīgas petanka” pārstāvji Ieva Anna Gulbe un Juris Keišs ar rezultātu 13 : 5 spēja uzvarēt arī ērģemiešus, savukārt, cīņā par trešo vietu Igaunijas un Somijas pāris Vahurs Raudseps un Kimmo Keranens 13:7 lika piekāpties Ingai Apmanei un Gintam Greifam-Getliņam, kam nācās samierināties ar ceturto vietu turnīrā. Piektā vieta dubultspēlēs Raido Blumbergam un Andrim Padrevicam, sestā Igaunijas pārim no Saku - Piret un Kaido Kopels, septīto vietu izcīnīja Agita Puriņa un Patriks Audiarns, astoto – Kristaps Stepiņš un Artūrs Akmentiņš.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: