Spānijas kūrortpilsētā Loreta de Marā norisinājās sestais mūzikas konkurss ''Summer Talent League 2023''. Ar izciliem panākumiem un kopvērtējumā iegūtu Grand Prix konkursā piedalījās popstudijas ''Jūras akmentiņi'' audzēkņi.

Pavisam konkursā piedalījās 10 valstis ar 560 dalībniekiem no Izraēlas, Portugāles, Kanādas, Kazahstānas, Gruzijas, Armēnijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas un Latvijas. Latviju pārstāvēja četras grupas no Rīgas, kā arī ''Jūras akmentiņi'' no Ventspils.

Jaunākajā kategorijā starp solistiem Mini Grand Prix saņēma Elizabete Rubīna (12 g.), bet 1. vietu žūrija piešķīra Danielam Sidram, Ernestam Pastaram un Artūram Valteram (12-13 g.). Vecākajā kategorijā piedalījās Ketija Feldberga (17 g.). Starp solistiem šajā kategorijā bija ļoti spēcīga konkurence. Pavisam bija 46 dalībnieki, turklāt no Armēnijas, Gruzijas un Kazahstānas bija puiši ar ļoti spēcīgām balsīm. Tomēr žūrija īpašu uzmanību ir veltījusi solistei Ketijai, piešķirot viņai Mini Grand Prix. Ar tikai 0,5 punktu starpību Grand Prix dabūja 19 gadus vecs jaunietis no Kazahstānas.

Kopvērtējumā starp vairāku valstu grupām Ventspils ''Jūras akmentiņi'' (9-16.g.), izpildot amerikāņu pop-grupas ''Pentatonix'' sešbalsīgo dziesmu ''Blinding Lights'' un ''Cruisin’ for a Bruisin’'', ieguva visaugstāko novērtējumu – Grand Prix.

Konkursu vērtēja profesionāla starptautiska žūrija, tostarp: vokālie pedagogi Nijole Macelkaite (Lietuva) un Natia Inaishvili (Gruzija), vokālās studijas ZGVIS SHVILEBI vadītāja Saribek Sargsyan (Polija), operas soliste un mūzikas producente Olga Diachyna (Ukraina), pianists un mūzikas producents Rimantas Tamašauskas (Lietuva) un citi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: