No 4. jūlija līdz 28. augustam Galvenajā bibliotēkā, otrajā stāvā skatāma gleznotājas un ilustratores Sandras Vingres izstāde “Nakts pasakas”.

Sandra Vingre dzimusi 1986. gadā, uzaugusi Ventspils novada ciematiņā Blāzmā, Puzes pagastā. Absolvējusi Ventspils 1. ģimnāziju. Jau kopš bērnības vēlējusies kļūt par mākslinieci, un sapnis ir realizēts – pēdējos 12 gadus ar gleznošanu nodarbojas profesionāli. Sandra Vingre ir ieguvusi maģistra grādu glezniecības apakšnozarē Mākslas akadēmijā, rīko personālizstādes, ilustrē bērnu grāmatas. Savulaik viņu iedvesmoja ielu māksla, hip-hop kultūra, postmodernisms. Kolekcijā “Nakts pasakas” ir cita pieeja: radītas kolāžas tipa kompozīcijas.

“Līdzīgi kā mākslīgais intelekts uzsūc sevī tūkstošiem citu autoru darbu, arī es savos darbos nebaidos izmantot atsauces, piemēram, ņemu kādas līnijas vai formas, kas man iepatikušās. Teiksim, japāņu meitene nav mans zīmējums. Elementus apvienoju un radu tos ikoniskus, iekļaujot jaunā kompozīcijā un lietu kārtībā,” stāsta Sandra.

Darbu skices viņai top planšetēs ar digitālo pildspalvu, glezno ar eļļas krāsām uz audekla. “Triepienā negribu emocijas un ekspresiju, man patīk miers, tīrība. Mans galvenais uzdevums ir apstādināt laiku un atrast miera pirmavotu, kas maigi apsedz katras lietas esību,” uzsver Sandra.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: