FK Ventspils futbolisti Latvijas kausa izcīņas pusfinālā viesos ar 2:0 pieveica Daugavpils Daugavu un 15. maijā izšķirošajā mačā par šo trofeju cīnīsies ar Liepājas metalurgu.

Pirmais puslaiks Daugavpilī noritēja bez vārtu guvumiem, bet otrā puslaika pašā sākumā precīzs sitiens padevās 19 gadus vecajam Krievijas leģionāram Eduardam Suhanovam (attēlā) – 1:0! Pēc septiņām minūtēm viņam piebalsoja arī Oļegs Laizāns un ventspilnieki izvirzījās vadībā jau ar divu vārtu pārsvaru.

Mājinieki Aleksandra Vlasova sargātos vārtus iekarot nespēja, un FK Ventspils nosargāja uzvaru, tā arī iekļūstot Latvijas kausa izcīņas finālā, kas 15. maijā risināsies Skontostadionā.

Ventspilnieku pretinieki noskaidrojās Liepājas metalurga un Jūrmalas VV mačā., kurā uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešams papildlaiks. Jau mača otrajā minūtē jurmalnieki izvirzījās vadībā, realizējot 11 metru soda sitienu. Mājiniekiem izlīdzināt rezultātu izdevās vien trīs minūtes līdz pamatlaika beigām, kad vārtus guva Genādijs Soloņicins, bet papildlaikā precīzs bija lietuviešu leģionārs Nerijuss Vaļskis - 2:1 metalurgu labā. Šīs komandas jau tikušās Latvijas kausa finālā un toreiz pagarinājumā uzvaru izcīnīja ventspilniekie.

Pagājušajā sezonā ventspilnieki jau ceturtdaļfinālā piekāpās Skonto futbolistiem, pēcspēles sitienu sērijā zaudējot 6:7, un izstājās no tālākās cīņas. Pēdējo reizi valsts kausu mūsējie izcīnījuši 2007.gadā, kad finālā ar 3:0 pieveica Olimpu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: