Upesciema petankas laukumos notika Latvijas čempionāts sieviešu vienspēlēs, kur sacentās 25 dalībnieces no sešiem Latvijas sporta klubiem, tostarp no Ventspils kērlinga kluba.

Ventspili pārstāvēja sešas dalībnieces - pagājušās sezonas Latvijas čempione ventspilniece Agita Puriņa un trešās vietas ieguvēja Inga Apmane, Eva Martinsone, Aija Rudzīte, Silva Vensberga un Kristīne Vilka.

Sākotnēji tika aizvadītas četras spēles pēc Šveices sistēmas, pēc kurām sešpadsmit dalībnieces tālāk jau pēc izslēgšanas spēļu principa cīnījās par medaļām un labākām vietām Latvijas čempionātā, bet pārējās tikai par iespējami labāku vietu un ranga punktiem.

Ventspilniecēm šī diena, kas Upesciemā gan sākās ar aukstu lietu un krusu, izvērtās patiesi sekmīga - sešpadsmitniekā iekļuva piecas Ventspils kērlinga kluba spēlētājas, tostarp, kā pirmā, ar visām uzvarētām spēlēm, iekļuva Agita Puriņa.

Pēc astotdaļfināla izslēgšanas spēles, kurā Kristīnei Vilkai iekrita spēle ar kluba biedreni Aiju Rudzīti, cīņu par medaļām turpināja četras – Kristīne Vilka, Eva Martinsone, Agita Puriņa un Inga Apmane. Ceturtdaļfinālā arī divām ventspilniecēm Kristīnei un Agitai nācās savā starpā sacensties sīkstā cīņā, kurā ar nelielu pārsvaru uzvarēja pieredzējušākā Agita Puriņa.

Savukārt ar vienādiem rezultātiem 11:8 Eva Martinsone pārspēja savvu pretinieci Kristīni Kramu no Ērģemes, bet Inga Apmane uzvarēja Ievu Annu Gulbi no sporta kluba «Rīgas petanka».

Pusfinālā Inga Apmane ar rezultātu 12:3 pieveica ērģemieti Jekaterinu Soiku, bet kluba biedreņu savstarpējā spēlē Agita Puriņa ar rezultātu 8:4 pārspēja Evu Martinsoni.

Fināla cīņās par medaļām, kas notika bez laika limita, līdz 13 punktiem, bronzas spēle Eva Martinsone spēja uzvarēt Jematerinu Soiku 13:9, bet finālspēlē par Latvijas čempiones titulu Inga Apmane ar rezultātu 13:3 pārspēja pagājušā gada uzvarētāju Agitu Puriņu. Rezultātā, Ventspils kērlinga kluba pārstāvēm lielisks rezultāts - viss čempionāta goda pjedestāls un vēl augstā 6. vieta - Kristīnei Vilkai.

Ar Latvijas čempionāta petankā visiem rezultātiem interesenti var iepazīties LPSF interneta mājaslapā www.petanque.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: