Ventspils Dzirnavu laukuma apmeklētājus turpmāk priecēs četras jaunas rožu dobes, kuras ierīkotas sadarbībā ar Ventspils rožu stādu audzētavu ''Natālijas rozes'', informē Ventspils Komunālā pārvalde.

Valdzinošās rožu dobes Dzirnavu laukumā ir veidotas no 280 selekcionāru radītiem rožu stādiem, kas audzētas rožu stādu audzētavā ''Natālijas rozes''. Rožu dobei izvēlēta saulrieta krāsu tonalitāte, un to dinamiskās krāsas un apburošās smaržas harmoniski saplūdīs ar strūklakas ''Dzirnakmens'' ūdens skaņām, veidojot šarmantu gaisotni parka apmeklētājiem.

Rozes tika stādītas pa grupām, lai sniegtu labāku uztveri par katras šķirnes vizuālo izteiksmīgumu, augumu un ziedkopu niansēm. Dobēs ir apskatāmas tādas šķirnes, kā Marie Curie, Ann Henderson, Shiraz, Mary Ann, Gebruder Grimm, Newsflash, Frenesie, Blushing Babylon Eyes, Eclat de Corail, Womens Choise, For You Eyes Only, Coral Lions Rose, Hansestadt Rostock, Lampion, Maya Babylon Eyes, Perfect Pet, Bengali, Marjolaine, Jacqueline du Pre, Bouquet Parfait, Artemis, Madam Anisette, Smiling Eyes, Lions Rose, Sweet Babylon Eyes, Liola, Laurent Cabrol, Sophia Rochas, Tickled Pink, Sexy Rexy, Eustacia Vye, Wellenspiel, Schone Maid.

Lai dobes saglabātu veselīgas un augošas arī karstajās dienās, rožu dobēs tika ierīkota kapilārā laistīšanas sistēma, kas uzturēs tām nepieciešamo mitrumu vasaras periodā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: