Trešdien Beļģijā BK "Ventspils" basketbolisti aizvadīs izšķirošo cīņu par ceļazīmi uz FIBA Izaicinājuma kausa Final4, trešo reizi tiekoties ar "Oostende" komandu. 

Pēc sērijas pirmā mača soli no iekļūšanas turnīra četru labāko komandu skaitā bija beļģi, tomēr ventspilnieki neļāva "Oostende" visu nokārtot jau Ventspilī, savu līdzjutēju priekšā drāmā ar diviem pagarinājumiem pieveicot sāncenšus 97:92. To, ka šāda uzvara ievērojami uzlabojusi komandas omu, parādīja mačs ar "VEF", kuru ventspilnieki sāka ļoti apņēmīgi un pārliecinoši. Beigām gan pietrūka emociju, bet cerēsim, ka tās sataupītas mačam Ostendē. Abās spēlēs ar beļģiem BK "Ventspils" zaudēja cīņu pie groziem, bet mačā ar rīdziniekiem šajā rādītājā jau izdevās uzvarēt.

Tieši cīņu par atlēkušajām bumbām par vienu no galvenajiem mājas darbiem nosauca ventspilnieku treneris Guntis Endzelis: "Jaudīgāki mēs dažu dienu laikā nekļūsim, bet cīņu pie groza noteikti varam uzlabot." Tas savukārt atvieglotu dzīvi cīņā ar vēl vienu spēcīgu šīs komandas ieroci – ātrajiem uzbrukumiem. Ventspilī "Oostende" komandai nevarēja palīdzēt viens no komandas līderiem Darels Mičels, kurš savainojumā iedzīvojās jau Latvijā. Beļģu galvenais treneris Žans Žamins izteica pārliecību, ka trešajā spēlē šis amerikānis laukumā dosies. Starp citu šim beļģu klubam nedēļas nogale bija brīva, jo ar nacionālā čempionāta mačiem tas nebija apgrūtināts. Jādomā gan, ka BK "Ventspils" kolektīvs jau pieradis pie spraiga spēļu kalendāra un par to vairs lieki nedomā.

Jautāti par to, vai beļģu klubu var uzvarēt arī Ostendē, ventspilnieki nešaubīgi atbild, ka var. Arī mačs Ventspilī pierādīja, ka tā nav neiespējamā misija, lai gan viegli svešā laukumā, protams, nebūs. Tiesa, tas mūsējiem vairs nav tik svešs, jo īsā laikā tajā būs jāaizvada jau otrais mačs. Pirmajā skats uz dzīvi nebija pavisam bēdīgs, bet šajā taču vajadzētu būt labāk, un atliek vien cerēt, ka ar šo "labāk" arī pietiks panākumam.

Ventspilī jau pāris dienas rit enerģisks darbs, lai šo maču varētu noskatīties pēc iespējas vairāk interesentu, un tas vainagojies panākumiem - mača tiešraide uz TV ekrāniem būs vērojama Klondaikā


Spēles sākums pulksten 21.30

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: