Ar iekļūšanu Latvijas kausa izcīņas pusfinālā FK Ventspilsspēlētāji atklājuši šā gada futbola sezonu, kuriem jau rīt priekšā nākamā cīņa par šo trofeju.

Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlē ventspilnieki izbraukumā ar 2:1 (1:1) pārspēja 1. līgas komanduDaugava/RFS. Spēles sākumā mūsējos vadībā izvirzīja Eduards Višņakovs, bet līdz puslaika beigām pretinieki prata rezultātu izlīdzināt – 1:1. Tomēr galavārds šajā mačā piederēja ventspilniekiem (viņiem piederēja arī liels teritoriālais pārsvars), kad bumbu savos vārtos raidīja Daugavas futbolists.

Pusfināla mačā, kas notiks jau 30. martā plkst. 17, ventspilnieki viesos tiksies ar Daugavpils Daugavas spēlētājiem, bet otrajā pusfinālā savā starpā spēkiem mērosies Liepājas Metalurga un Jūrmalas-VV futbolisti. Kausa fināls notiks 15. maijā Rīgā.

FK Ventspils galvenais treneris Sergejs Podpalijs priecājās, ka ventspilnieki uzvarējuši Daugavas/RFSfutbolistus un izpildījuši galveno uzdevumu – iekļuvuši Latvijas kausa pusfinālā. «Saprotu, ka uzvara ar minimālu rezultātu it kā neiepriecina, bet uzskatu, ka sezonas pirmajam mačam nospēlējām normāli. Līdz pirmajiem vārtiem spēlējām labi, bet pēc tam nomierinājāmies, nospriedām, ka pretinieks vairs nepretosies. Pārstājām cinīties uz visiem 100 %, bet futbolā par to vienmēr soda. Tiesa, Daugavas atbildes vārti man nebija līdz galam skaidri, jo tā arī nesapratu, par ko iedeva 11 metru soda sitienu. Otrajā puslaikā mums piederēja liels teritoriālais pārsvars, izveidojām daudz momentu, bet arī pārāk steidzāmies, tāpēc ar realizēšanu neveicās. Tomēr beigās mums izdevās uzvarēt, par ko mača laikā man nebija šaubu.» 

Par gaidāmo pusfināla spēli Podpalijs sacīja, ka mūs gaida interesanta un saspringta spēle. «Pretinieki ir viens otra cienīgi, komandas apmēram ir spēkos vienādas, kas vienmēr sola sīvu un interesantu cīņu. Protams, šoreiz mums vajadzēs spēlēt citādāk nekā ceturtdaļfinālā, bet esmu pārliecināts, ka aizvadīsim daudz labāku spēli. Visi saprot spēles nozīmīgumu, tāpēc arī gatavošanās un koncentrēšanās spēlei pret Daugavpils Daugavu būs pavisam cita.»

Tomēr, kā, pirms sezonas tiekoties ar līdzjutējiem, atklāja ventspilnieku galvenais treneris: komandavienmēr cenšas risināt pašus grūtākos uzdevumus, tāpēc tās mērķis ir tikai viens – uzvara Latvijas kausā. «Protams, darīsim visu iespējamo, lai piekto reizi kluba vēsturē izcīnītu Latvijas kausu,» sacīja Podpalijs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: