Hokeja kluba “Ventspils” jaunie hokejisti Rodrigo Vaitkuss un Jānis Pauliņš piedalījās starptautiskā hokeja turnīrā “World Selects Trophy 09”, kas norisinājās Prāgā, Čehijā. Augstākā līmeņa (AAA) bērnu turnīrs ir īpašs ar to, ka tiek veidotas tā saucamās “nacionālās selektu komandas”, kurās tiek uzaicināti valstu labākie attiecīgā gada hokejisti.

Šogad turnīrā piedalījās 16 komandas no ASV, Kanādas, Čehijas, Zviedrijas, Somijas, Slovākijas, Ungārijas, Norvēģijas, Kazahstānas, Šveices un Latvijas. Mūsu valsts komandas Latvia SHD rindās latviešu puiši no Ventspils, Daugavpils, Rīgas, Tukuma, Mārupes un Jelgavas. Galvenais treneris – Sergejs Teluškins.

Ventspilnieku pārstāvētā komanda pirmajā spēlē izcīnīja uzvaru pret vienu no turnīra favorītēm – Czech Knights '09 ar rezultātu 5:2, toties turpinājumā piedzīvoti četri zaudējumi. Pēc apakšgrupas izspēlēm, Latvia SHD komanda cīnījās par 11. vietu turnīrā ar komandu Sixty Hockey 09 no Ziemeļamerikas. Šajā spēlē rezultāts 3:2 mūsu labā – un turnīrs noslēgts uz pozitīvas nots. Finālā ar rezultātu 5:4 papildlaikā Slovakia SHD 09 komandu uzvarēja Sweden SHD 09, triumfējot šajā turnīrā.

Kā atzīst Rodrigo – puiši pēc pirmās spēles pārāk augstu sevi vērtējuši – tā teikt – sadomājušies, kas neatgriezeniski iedragājis turpmāko sniegumu turnīrā. Kopumā gan komandas, gan individuālā spēlētāju meistarība esot bijušas ļoti līdzīgas, un mums, diemžēl, šoreiz vienkārši nepaveicās. Komentējot spēles – puiši atzīst, ka hokejs turnīrā esot bijis daudz skarbāks un ātrāks kā Latvijas hokeja čempionātā – daudz spēka paņēmienu, sitienu un lielāka agresivitāte cīņā par ripu.

Lai gan nepārveda mājās medaļas, mūsu hokejisti turnīrā guvuši svarīgu pieredzi, kas tiks nodota komandas biedriem un likta lietā piedaloties Latvijas čempionātā nākamgad.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: