Ventspilī streikos lielākā daļa pedagogu, tādēļ mācības pamatā nenotiks, taču būs arī atsevišķi izņēmumi, informē Ventspils Izglītības pārvalde. Saskaņā ar sniegto informāciju kopumā streikā plāno piedalīties ap 400 izglītības darbinieki no visām Ventspils vispārējās un pirmsskolas izglītības iestādēm.

"Streika ietekme šajās iestādēs ir dažāda. Būs izglītības iestādes, kas būs pilnībā slēgtas, un būs tādas, kuru mācību procesā būs nelielas izmaiņas. Tādu iestāžu, kur viss un visiem noritēs, kā ierasts, nebūs," norāda Jacevičs, piebilstot, ka Ventspils pirmsskolās un vispārējās izglītības iestādēs kopā ir 670 pedagogi.

LIZDA Ventspils novada arodorganizācijas priekšsēdētāja Guna Ūrmane informēja, ka streikā piedalīsies 46 arodbiedrības biedri no sešām izglītības iestādēm. Ūrmane uzsver, ka šajā reizē nozīmīgākais bijis tas, ka dalībai streikā pieteikušies arī tie pedagogi, kuri nav arodbiedrības biedri. "Manuprāt, šī tendence liecina par to, cik aktuāls ir jautājums par pedagogu atalgojumu," pauž Ūrmane.

Kā ziņots, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) padome nolēmusi pirmdien rīkot protesta gājienu, kam sekos trīs dienu streiks, prasot politiķiem pildīt iepriekš septembrī, neilgi pirms 14. Saeimas vēlēšanām panākto vienošanos par pedagogu darba samaksas paaugstināšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: