Basketbola klubs "Ventspils" paziņojusi par savu rindu pastiprināšanu ar garā gala spēlētāju Emanuelu Vembī, kurš iepriekš sevi produktīvi apliecinājis Igaunijā, pārstāvot "Tartu Universitātes" komandu.

Par Kurzemes komandas pastiprinājumu kļuvis 25 gadus vecais amerikāņu basketbolists Emanuels Vembī, kura etniskās saknes meklējamas Kongo Demokrātiskajā Republikā. 205 cm garais spēka uzbrucēja un centra pozīcijas spēlētājs "Pafbet" Latvijas - Igaunijas līgā sevi jau pieteicis iepriekšējās divās sezonās.

''Gribu pateikt paldies ''Ventspils'' klubam par doto iespēju spēlēt šajā klubā, kuram ir lieliska vēsture: esmu sajūsmā par šo iespēju un gatavs palīdzēt komandai ar milzīgu enerģiju un smagu darbu, lai tā spētu cīnīties par tituliem Paf League un Latvijas līgā. Ceru drīzumā satikt arī mūsu kluba atbalstītājus un fanus!''

Pēc profesionāļa gaitu uzsākšanām Horvātijā, 2020. gada rudenī Vembī nonāca Tallinā, pievienojoties "Kalev/TLU" vienības rindām. Pussezonā basketbolists pārgāja uz Igaunijas studentu pilsētu, "Tartu Universitātes" rindās pavadot pusotru sezonu. Pirmajā gadā apvienotajā līgā Vembī kopumā 25 spēlēs guva 9,2 punktus un izcīnīja 6,7 atlēkušās bumbas. Savukārt pērn Nikolaja Mazura pārņemtajā komandā Latvijas - Igaunijas līgā Vembī izcēlās ar 12 punktiem, 8,9 izcīnītām bumbām un 1,2 bloķētiem metieniem 28 nospēlētajos mačos.

"Tartu Universitātē" spēlētājs pērn kļuva gan par Igaunijas kausa ieguvēju, gan Igaunijas čempionāta sudraba medaļnieku. No "Ventspils" šī brīža sastāva basketbolistam labi pazīstams Edmunds Elksnis, kurš bija Vembī komandas biedrs aizvadītajā sezonā.

"Ventspils" savu nākamo Latvijas - Igaunijas spēli aizvadīs 20. decembrī, savu līdzjutēju priekšā uzņemot "Ogri". Pirms tam gan vēl Kurzemes komandai būs spēle "Užavas" kausa izcīņas trešās kārtas atbildes spēlē pret "Ķekavu", kas 14. decembrī notiks Ventspilī.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Heinrich 13.12.2022, 12:11:01

    No tā,ka portāla cenzors izdzēsa komentāru,nēģers par balto cilvēku nepārtaps...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: