Piektdien, 16. decembrī plkst. 12 turpinot Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiāli atbalstīto projektu ''Lasīšanas laboratorija'' Ventspils Bērnu bibliotēka aicina uz tikšanos ar rakstnieci Lauru Vinogradovu.

Laura Vinogradova – vairāku stāstu krājumu un bērnu grāmatu autore, 2021. gada ES Literatūras balvas laureāte (par garstāstu ''Upe''). Dzimusi un augusi Ventspils novadā Popē. Laurai  bērnībā patika lasīt un gribējusi kļūt par vēstures skolotāju.

Laura studējusi ekonomiku Rīgas Tehniskajā universitātē, strādājusi bankā. Kad sāka rakstīt, aizgāja no banku vides un devās ''meklēt sevi''. Laura atzīst, ka nav piesaistīta vietām un lietām, viņai vienmēr patīk būt kustībā.  2018. gadā piedalījusies Jauno autoru seminārā, apmeklējusi Literāro akadēmiju. Kopš 2020. gada strādā Rakstniecības un mūzikas muzejā. 

Publicējusi prozas grāmatas bērniem ''Snīpulītis no Snīpuļciema", "Mežpasakas. Par Meža Susuri, skudrām, Vilceni un Pūces Bērnu", "Mežpasakas. Par Zalktēnu un stirnu meitenēm". Jaunākais darbs ''Tētis un suns'' iekļauts Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2022. kolekcijā.

Laura Vinogradova: ''Es ticu, ka grāmata ir kā saruna starp rakstnieku un lasītāju. Kamēr vien rakstniekam būs lasītājam ko teikt, grāmatas tiks rakstītas, izdotas un lasītas.''

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: