Šogad Latvija kļuvusi par jaunu un iespaidīgu tūrisma galamērķi bagātāka - jūnijā Ventspilī atklāts zinātnes centrs VIZIUM. Kā jauns un inovatīvs tūrisma objekts, VIZIUM ir nominēts Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkotajā konkursā ''Eksporta un inovācijas balva 2022'', kura ietvaros līdz 11. decembrim norisinās balsošana par labāko tūrisma eksporta produktu.

No 27 pretendentiem konkursa balvai izvirzīti seši Latvijas uzņēmumi, kas šogad radījuši inovatīvākos tūrisma produktus un pretendēs uz ''Eksporta un inovācijas balvu 2022''. Starp tiem ir arī jaunais Ventspils zinātnes centrs VIZIUM, kurš konkursā ir nominēts Biedrību, nodibinājumu, plānošanas reģionu vai pašvaldību iestāžu grupā. Konkursa dalībniekus katrā kategorijā vērtē konkursa komisija, kuras sastāvā ietilpst valsts institūciju, nevalstisko organizāciju un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Konkursa otrajā kārtā komersanti sniedz prezentāciju žūrijas komisijai par uzņēmumu un tā produktiem kopumā, par attīstības plāniem, ieguldījumu cilvēkkapitālā, ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā, pētniecībā un sadarbībā ar zinātniski pētnieciskajām iestādēm, mārketinga aktivitātēm produkta virzīšanai ārvalstu tirgos un citiem aspektiem, kas komersantam ir svarīgi. Balstoties uz vērtējumu, katrā grupā tiek izvirzīts viens balvas ieguvējs.

Paralēli žūrijas vērtēšanai, izvēlēties savu favorītu ir iespēja arī sabiedrībai, piedaloties tautas balsojumā. Lai atbalstītu VIZIUM un palielinātu zinātnes centra iespēju iegūt godalgoto vietu konkursā, ikviens aicināts piedalīties tautas balsošanā, kas norisinās tiešsaistē.

Balsot par zinātnes centru iespējams katru dienu līdz pat 11. decembrim šeit: www.adre.se/balsoparvizium.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    ventspilnieks 36,7 05.12.2022, 23:16:47

    delfinārijs par maksu, kautkā iztiksim :)

  • 0
    ventspilnieks 36,7 05.12.2022, 23:19:03

    piebildīšu, ka dobītes skaistas, ne tik skaistas, bronzā kaltais mauzolejs ...?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: