"Ventspils" piektdien Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) čempionātā savā laukumā piekāpās Latvijas trenera Nikolaja Mazura vadītajai "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" komandai.

"Ventspils" zaudēja "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" ar 84:99 (21:25, 22:27, 22:19, 19:28).

Mājiniekiem 28 punktus sakrāja Linards Jaunzems, kurš realizēja piecus no septiņiem tālmetieniem un piecreiz bloķēja pretinieku metienus. 13 punktus guva Artūrs Ausējs, desmit - Ivans Gandijs-Rosa.

Viesu rindās līderu bija vairāk. 26 punktus sakrāja Džeilens Maklauds, 18 punktus un desmit atlēkušās bumbas - Tomāšs Pavelka, 17 punktus - desmit rezultatīvas piespēles - Merts Rosentāls, 14 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Andrijs Voinalovičs, bet 11 punktus un desmit atlēkušās bumbas - Hendriks Ēlmee.

Mājinieki sākumā izvirzījās nelielā vadībā, taču pārsvars nepārsniedza četrus punktus. Pirmās ceturtdaļas beigās vadību pārņēma viesi, un to pārtrauca tikai Artūrs Ausējs, 13. minūtē ar tālmetienu panākot 29:27.

Tūlīt gan tika zaudēti deviņi punkti pēc kārtas, un vienīgo reizi neizšķirtu panākt mājiniekiem iznāca vien 28. minūtē pēc Rodrigo Būmeistera tālmetiena, panākot 65:65.

Pirms piektdienas spēles ventspilnieki bija guvuši panākumus sešos mačos pēc kārtas un ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs turnīra tabulā ieņēma otro vietu, kamēr Nikolaja Mazura vadītā Tartu vienība ar pieciem panākumiem astoņās cīņās bija piektā.

Ventspils komandas līderis sezonas ievadā ir bijis Linards Jaunzems, kurš līdz piektdienai vidēji mačā bija guvis 16,0 punktus, izcīnījis 6,6 atlēkušās bumbas, atdevis 2,9 rezultatīvas piespēles un pārtvēris 2,3 bumbas. Igaunijas vicečempioniem Andrijs Vojnalovičs caurmērā bija guvis 19,9 punktus un izcīnījis 4,9 bumbas zem groziem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: