22. novembrī ap plkst. 6.50 Valsts policijā saņemta informācija, ka Ventspils novadā, Vārves pagastā noticis ceļu satiksmes negadījums – vīrietis, vadot automašīnu ''Volkswagen Transporter'' pa vietējās nozīmes ceļu, uzbrauca gājējai, kura notikuma vietā gāja bojā.

Sākotnējā informācija liecina, ka sieviete diennakts tumšajā laikā pārvietojusies ārpus apdzīvotas vietas bez gaismu atstarojošiem elementiem un transportlīdzekļu braukšanas virzienā, nevis pretēji tam, kā noteikts Ceļu satiksmes noteikumos. Lai gan sieviete izmantoja telefona lukturīti, kas izgaismoja viņai ceļu, tas diemžēl nebija pietiekoši, lai viņu pamanītu transportlīdzekļa vadītājs, kurš tuvojās no mugurpuses. Tika veikta alkohola pārbaude transportlīdzekļa vadītāja izelpā – viņš neatradās alkohola reibumā.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti precīzi negadījuma iemesli.

Valsts policija atgādina, ka gājējs tumšā apģērbā, pārvietojoties gan diennakts tumšajā laikā, gan vāji apgaismotās vietās, autovadītājam ir redzams aptuveni 17 metru attālumā. Tā ir tikai viena sekunde autovadītāja turpmākai rīcībai. Esi redzams pats un parūpējies, lai Tavi tuvākie būtu redzami!

Tāpat tiek atgādināts, ka, saskaņā ar Ceļu satiksmes notikumiem, gājējiem, kuri iet pa brauktuves malu vai nomali, jāpārvietojas pretim transportlīdzekļu braukšanas virzienam.

Vakar Latvijā reģistrēti 93 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā viens un cieta seši cilvēki, informē Valsts policija.

Otrdien divi cietušie reģistrēti avārijās Rīgas reģionā, vēl divi - Latgalē, bet pa vienam - Kurzemē un Vidzemē.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi trīs autovadītājus - divus Rīgas reģionā un vienu Kurzemē. Galvaspilsētā aizturēti arī divi vadītāji, kuri bija lietojuši narkotiskās vielas.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēti 96 protokoli: Rīgas reģionā sodīti 36 autovadītāji, Latgalē - 21, Vidzemē - 18, Kurzemē - 16, bet Zemgalē - pieci autovadītāji. Pieci vadītāji sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 325 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.

Lasi vēl