Ventspils vieglatlētikas seniori ievāca lielu skatu medaļu Latvijas čempionātā, tiekot arī pie vairākām zelta medaļām, bet komandu vērtējumā tikai punkts pietrūka līdz trijniekam.

Latvijas čempionātu šoreiz uzņēma Tukums, kur bija ieradušies ap 250 dalībniekiem, bet Ventspili pārstāvēja 13 vieglatlētikas seniori.

Bez pārsteigumiem par medaļām bagātāko ventspilnieku kļuva Valdis Cela, kuram pirmā vieta tāllēkšanā, augstlēkšanā, 100m skrējienā un trīssoļlēkšanā. Dainis Kūla uzvarēja abās savās iecienītākajās disciplīnās –lodes grūšanā un šķēpa mešanā. Ginta Rassa bija ātrākā 800m skrējienā un izcīnīja otro vietu 400metros, bet viņa arī tika apbalvot kā augstvērtīgā rezultāta īpašnieci garākajā distancē, vērtējot visas vecuma grupas. Līdzīgi panākumi Anija Petrovska (attēlā) – pirmā vieta tāllēkšanā, otrā vieta 100m skrējienā un īpaša balva par augstvērtīgāko rezultātu tālumā.

Trīs zelta medaļas Tukumā Maijai Veselei, kura uzvarēja tāllēkšanā, augstlēkšanā un trīssoļlēkšanā, bet Iveta Stankevica uzvarēja diskā un lodē, bet bija otrā šķēpa mešanā. Līga Konovalova bija pirmā tāllēkšanā, kā arī izcīnīja otro vietu 100m skrējienā un trīssoļlēkšanā.

Zeltu Tukumā izcīnīja arī Raitis Kozlovskis (5000m), Sandris Balinskis (augstlēkšanā) un Jānis Stalidzāns (augstlēkšanā), kuram arī sudrabs lodes grūšanā. Ligita Ziemane bija otrā augstlēkšanā, trešā lodes grūšanā un diska mešanā, Signes Lauvas bronza 800metros un 3000m skrējienā, bet Aleksejs Iļjušins sasniedza otro vietu šķēpa mešanā (35.71m), bet lodes grūšanā un diskā bija ceturtais.

Par īstu drāmu kļuva komandu rezultātu skaitīšana, jo gan pirmo, gan trešo vietu izšķīra tikai viens punkts – pirmo vietu ar 94 punktiem izcīnīja Tukums, otrajā vietā ar 93 punktiem ierindojās Ogre, Daugavpils savāca 71 punktu un bija trešā, bet ventspilnieki ar 70 punktiem ieņēma ceturto vietu.

Nākamie lielie mači vieglatlētikas senioriem būs Baltijas čempionāts, kas 10. un 11. septembrī risināsies Klaipēdā.

Visi rezultāti SIEVIETĒM

Visi rezultāti VĪRIEŠIEM

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: